5 tipů, jak opravit AirPods, když nefungují

Nefungují vám sluchátka AirPods? Ať už máte problémy s jejich připojením, nabíjením, zvukem nebo něčím jiným, přečtěte si 5 způsobů, jak AirPods opravit. Také se dozvíte, jak zjistit, jestli máte nárok na bezplatnou výměnu AirPods Pro od Applu.

Sluchátka Apple AirPods obvykle nabízejí bezproblémové nastavení a praktické funkce, jako je automatické párování a přepínání mezi zařízeními Apple. Ale stejně jako všechna zařízení nejsou ani AirPods imunní vůči problémům.

Níže se věnujeme 5 krokům, které by vám měly pomoci sluchátka AirPods znovu zprovoznit.

AirPods nefungují?

  1. Zkontrolujte baterii pouzdra AirPods a sluchátek AirPods.
    • Vložte obě sluchátka AirPods do pouzdra a otevřete víko u iPhonu, abyste zjistili stav baterie.
    • Pokud se v pouzdře nenabíjejí, zkontrolujte, zda na spodní straně pouzdra, kde se dotýkají kontakty AirPods, nejsou nečistoty nebo smítka.
  2. Zkontrolujte, zda se na iPhonu nevypnulo Bluetooth.
    • Jděte na iPhonu do Nastavení > Bluetooth > zkontrolujte, zda je přepínač zelený.
  3. Vyčistěte mřížky reproduktoru a mikrofonu.
  4. Pokud se sluchátka AirPods nepřipojují nebo mají stále problémy se zvukem, resetujte je.
  5. Pokud máte jako uživatelé AirPods Pro problémy s praskajícím zvukem nebo potlačením šumu, možná se budete chtít podívat na program společnosti Apple na výměnu sluchátek.

Zkontrolujte baterii a nabíjení

Když jsou sluchátka AirPods v nabíjecím pouzdře, přiblížte je k iPhonu a otevřete víko. Měla by se zobrazit baterie pouzdra i AirPods.

AirPods iPhone

Apple doporučuje ujistit se, že je pouzdro AirPods plně nabité, a nechat AirPods uvnitř nabíjet alespoň 30 sekund, než se je pokusíte používat. Pokud jsou vaše AirPods velmi vybité, nechte je samozřejmě nabíjet déle.

Pokud se sluchátka AirPods nenabíjejí, mohou kovové nabíjecí kontakty na spodní straně sluchátek AirPods nebo na spodní straně nabíjecího pouzdra blokovat nečistoty. Při pokusu o odstranění nánosů nebo nečistot dávejte pozor, abyste nepoškodili kolíky na spodní straně nabíjecího pouzdra.

Pokud je nabíjecí pouzdro AirPods nefunkční a nenabíjí se, zkuste použít jiný kabel Lightning (nebo použijte druhou stranu toho, který máte), případně zkuste nabíjet bezdrátově, pokud máte nabíjecí pouzdro s podporou bezdrátového nabíjení.

Pokud se sluchátka AirPods a/nebo pouzdro stále nenabíjejí, obraťte se na podporu společnosti Apple nebo zajděte do nejbližšího Apple servisu.