Jak smazat AirPods a odebrat je z Apple ID účtu

Hodláte prodat nebo předat svá sluchátka AirPods? Nebo chcete vyřešit problém, který se vám vyskytl. Přečtěte si, jak resetovat AirPods a AirPods Pro a samostatný postup pro odebrání z Apple ID účtu.

Součástí kouzla sluchátek Apple AirPods je bezproblémové nastavení, automatické párování a další funkce. Pokud se však nechovají normálně nebo se nenabíjejí, věnujte čas resetování AirPods, což může vše napravit.

Zajímavé je, že jeden z bezpečnostních prvků AirPods 3 a AirPods Pro (také AirPods Max) může způsobit problém i u repasovaných nebo použitých AirPods, protože standardní proces obnovení továrního nastavení neodstraní přiřazený Apple ID účet.

Jak obnovit AirPods do továrního nastavení

  1. Pokud ještě nejsou, vložte obě sluchátka AirPods do nabíjecího pouzdra.
  2. Zavřete víko a počkejte alespoň 30 sekund.
  3. Otevřete víko a na iPhonu nebo iPadu spusťte aplikaci Nastavení.
  4. Klepněte na AirPods v horní části (pokud se nezobrazují, přejděte ke kroku 6).
  5. Přejeďte prstem dolů a klepněte na možnost Ignorovat, znovu klepněte a potvrďte.
  6. Držte nabíjecí pouzdro AirPods otevřené, stiskněte a podržte tlačítko na zadní straně, dokud LED dioda nezačne blikat oranžově a pak bíle.

AirPods reset

Nyní byste měli být připraveni k připojení sluchátek AirPods - tedy pokud nejsou spárována s cizím Apple ID, čtěte dále, jak to napravit.

  • Přiložte AirPods v nabíjecím pouzdře s otevřeným víkem k iPhonu, iPadu nebo iPodu touch.
  • Na obrazovce by se měla objevit výzva, postupujte podle ní.

AirPods tlačítko

Jak odebrat AirPods z Apple ID účtu

Pokud se chystáte sluchátka AirPods prodat nebo darovat někomu jinému, postupujte také podle těchto pokynů:

Pokud už máte AirPods z druhé ruky a při pokusu o nastavení AirPods 3 nebo AirPods Pro/Max se zobrazí zpráva, že jsou sluchátka připojena k jinému Apple ID, musíte postupovat stejně:

  • Původní (nebo předchozí) majitel musí na svém iPhonu nebo iPadu otevřít aplikaci Najít.
  • Zvolit spodní kartu Zařízení > vybrat AirPods.
  • Přejeďte prstem dolů > Odstranit zařízení.
  • Pokud to předchozí majitel udělá mimo dosah Bluetooth, budete muset AirPods resetovat, než je budete moci nastavit jako nová (postupujte znovu podle výše uvedených kroků).

Apple říká: „Tyto kroky jsou jediným způsobem, jak odebrat položku z Apple ID. Apple nemůže odstranit zámek párování za vás.

Pokud jste si právě koupili použité nebo repasované AirPody a jsou připojené k cizímu Apple ID a vy ho neznáte, budete bohužel muset AirPody pravděpodobně vrátit.

To platí i pro ty, kdo prodávají sluchátka AirPods na eBay nebo v jiných službách, a nezapomeňte je nejen resetovat, ale také odstranit z funkce Najít. A pokud kupujete použité AirPody, zkontrolujte, zda to prodejce udělal.