Jak přepnout AirPods na jiné zařízení

Apple tvrdí, že v iOS 17 budou AirPods lépe automaticky přepínat mezi zařízeními. Tady se dozvíte, jak budete moci stále přepínat ručně, když budete potřebovat.

Apple o iOS 17 prohlašuje, že díky aktualizacím automatického přepínání je přesun mezi zařízeními Apple s AirPods ještě snazší, rychlejší a spolehlivější.

Všimněte si, že Apple uvádí, že tato vylepšení budou k dispozici na:

  • iPhone XS, iPhone XR a novější modely.
  • AirPods (2. a 3. generace)
  • AirPods Pro (1. a 2. generace)
  • AirPods Max

Existují tedy určitá omezení, ale obecně platí, že nový model AirPods nebo iPhone bude mít vylepšený iOS 17.

Zatím se zdá, že se objevuje v iOS 17 méně problémů s přepínáním. Jisté to však bude až v září nebo říjnu, kdy se aktualizace dostane do rukou milionů lidí.

A jakkoli jsou sluchátka AirPods nebo AirPods Pro skvělá, vzpomínka na to, jak jsme se snažili přimět Apple TV 4K, aby pár sluchátek rozpoznala, bude přetrvávat. A vzpomínka na to, jak se snažíte zabránit tomu, aby iPad převzal AirPods, když přes ně posloucháte svůj iPhone, bude mrzet ještě dlouho.

Pokud se na automatickém přepínání na zařízení, o kterém si Apple myslí, že chcete poslouchat, pracuje, způsob ruční změny zařízení se nemění vůbec.

Jak ručně přepnout sluchátka AirPods na jiné zařízení

  • Na iPhonu přejeďte prstem dolů a zobrazte Ovládací centrum.
  • Stiskněte jakoukoli ikonu, která se zobrazuje v pravém horním rohu hudební sekce
  • V zobrazeném seznamu vyberte požadované zařízení

Důležité je klepnout na ikonu v dané hudební sekci. Hudební část Ovládacího centra je poměrně malá, ale obsahuje tři různé oblasti, na které můžete klepnout a získat tak různé, i když někdy podobné výsledky.

AirPods přepnutí

K dispozici jsou tedy ovládací prvky pro spuštění, zastavení nebo přeskakování skladeb, které jsou jasně označeny. Klepněte kamkoli nad ně - kromě ikony vpravo nahoře - a zobrazí se stránka s podrobnostmi o právě přehrávané skladbě.

V závislosti na tom, jaká zařízení jsou kolem vás, však tato stránka s podrobnostmi bude určitě obsahovat tlačítko AirPlay a může mít další tlačítko označené jako Ovládání dalších reproduktorů a TV.

Přepínání zvuku AirPods

Klepnutím na toto tlačítko získáte možnosti pro HomePody nebo Apple TV, ale ne pro AirPods. Zatímco pokud klepnete na ikonu v pravém horním rohu hudební sekce, pak bez ohledu na to, co je to za ikonu - například AirPods, HomePod nebo AirPlay - se dostanete na místo, kde můžete ovládat AirPods.

Přesune vás na novou stránku, která představuje seznam ve dvou částech. V horní části bude váš iPhone a vaše AirPods a klepnutím na ně můžete mezi nimi přepínat.

V dolní části seznamu je sekce Reproduktory a televizory, do které patří HomePod, Apple TV 4K nebo Mac.

Kromě toho, že Apple pracuje na vylepšení automatického přepínání AirPodů, je tedy třeba ještě zapracovat na tom, aby bylo jasnější, kde najít správné manuální volby.