iPad Pro OLED displej dostane příští rok. Vyplatí se počkat nebo je lepší koupit teď?

iPad Pro OLED obrazovky obdrží už příští rok. Po vylepšení v podobě Mini-LED technologie letos, tak má Apple tablet dostat další výrazné vylepšení.

Společnost Apple plánuje v příštím roce přijmout OLED zobrazovací technologii v některých modelech iPadů, a to po nedávném přijetí technologie mini-LED ve svém nejvyšším 12,9palcovém iPadu Pro, podle zprávy korejských ETNews.

iPad Pro OLED pro problémech s Mini-LED

Zpráva s odvoláním na průmyslové zdroje tvrdí, že Apple bude u některých modelů ‌iPad‌ od roku 2022 používat displeje OLED místo LCD. Zpráva neurčuje, u kterých modelů iPad‌u dojde k přechodu z LCD na technologii OLED, ale důvěryhodný analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo oznámil, že iPad Air střední třídy bude v příštím roce minimálně vybaven OLED displejem.

Apple v současné době používá OLED displeje pro telefony vyšší třídy a všechny modely Apple Watch, zatímco zbývající produkty nadále používají technologii LCD. OLED displeje v produktech Apple jsou v současné době dodávány společnostmi Samsung a LG a ETNews věří, že oba dodavatelé poskytnou OLED displeje také pro budoucí iPady.

Minulý měsíc společnost Apple představila zbrusu nový 12,9palcový ‌iPad Pro s technologií Mini-LED, který ve srovnání s LCD nabízí hlubší černou, vylepšený kontrast a vyšší jas. Očekává se, že Apple bude pokračovat v zavádění technologie Mini-LED displejů s novými modely MacBooku Pro již v tomto roce. Možnou nevýhodou může být tzv. Blooming efekt, na který si uživatelé nového iPadu Pro už stěžují.

Zdroj: Macrumors.com