Kabel OTG pomůže propojit klávesnici a flash disk s telefonem nebo tabletem

Kabel OTG je označení pro standard USB On-The-Go, který dovoluje propojení mobilního zařízení jako jsou telefony nebo tablety s klávesnicí, myší nebo flash diskem.

USB OTG je zajímavý standard, který dovolí rozšířit možnosti použití vašich zařízení. Používá se už od roku 2001 a umožňuje propojit například mobilní telefon jako hostitelské zařízení s pamětí typu flash disk, externí disk nebo například klávesnice a myš. Funkce ale dovoluje i přehození uspořádání, takže telefon poslouží jako úložiště médií nebo naopak se PC zahlásí jako úložiště pro telefon. Podobně pak lze propojit dva telefony.

Kabel OTG za pár šupů

Kabel, který OTG standard podporuje koupíte za opravdu malý obnos. Je ale důležité si ověřit, že OTG podporuje a hlavně také, že OTG podporuje vaše zařízení, tedy mobilní telefon nebo tablet. Také lze pořídit redukce, která OTG umí nabídnout.

Pokud hledáte obyčejný USB kabel na nabíjení svého přístroje, určitě si u nás vyberete. Podívejte se na svoje zařízení a podle typu připojení si pak vyberte odpovídající kabel. Nejčastější typy jsou Micro USB, USB-C a Lightning. Posledně jmenovaný využívá výhradně Apple, USB-C novější mobilní telefony a Micro USB zase starší přístroje.

Nabíjecí USB-C kabel

Nabíjecí USB-C kabel je dnes univerzálním řešením, které využijete na více místech. Nabijete s ním svůj telefon, tablet i počítač a můžete připojit k laptopu například monitor. Také se často využívá v rámci USB-C adaptéru, který jeden USB-C port rozšíří o řadu dalších jako jsou například klasické USB, HDMI nebo síťový Ethernet port.