Recenze iPhone 12 vyzdvihují především design a rychlé 5G připojení

Recenze iPhone 12 je pravděpodobně něco, na co čeká každý nerozhodný zájemce. Jaké jsou nové iPhony řady 12 a který vám nejvíce padne?

iPhone 12 je nový telefon Applu, ale pokud si ho chcete pořídit, budete vybírat hned mezi 4 různými verzemi. Takže je k dispozici největší iPhone 12 Pro Max, pak střední iPhone 12 Pro a iPhone 12 a nejmenší iPhone 12 mini. Co o jednotlivých variantách říkají recenzenti?

iPhone 12 recenze hlavně chválí

Recenze iPhonu 12 byly pozitivní a recenzenti chválili svěží design podobný iPadu Pro. Také displej je výborný, protože používá OLED technologii a představuje zásadní vylepšení oproti LCD displeji v iPhonu 11. Server Engadget nazval displej „enormním“ skokem vpřed v kvalitě s vyšším rozlišením a barvami, které se jeví jako výraznější.

Redaktoři z TechCrunch uvedli, že hranaté boky iPhonu 12 usnadňují uchopení a zvednutí z rovného povrchu a jeho držení je pohodlné. Recenzentům se líbily jasné barvy, ale několik z nich, uvedlo, že lesklé zadní sklo je citlivé na otisky prstů.

Fotoaparát bez větších změn

Většina recenzentů shledala, že vylepšení fotoaparátu jsou přírůstková ve srovnání s iPhone 11, přičemž Engadget tvrdí, že fotografie se ve skutečnosti příliš neliší od fotografií pořízených s 11 Pro. TechCrunch uvedl, že existují známky zlepšení, přičemž největší změnou je clona f/1,6 pro širokoúhlý fotoaparát, která propouští více světla dovnitř.

Ultraširokoúhlý fotoaparát byl také popsán jako ostřejší a ostřejší s korekcí perspektivy, aby se vyřešilo jakékoli zkreslení v rozích, a navíc existují vylepšení režimu Portrét pro věci, jako je odstranění jemných detailů.

Recenzentům se líbila integrace MagSafe, která byla pro většinu rychlejší a méně frustrující než využívání nabíječky založené na Qi. Připojení je dostatečně silné, takže můžete iPhone používat i během nabíjení.

5G zatím nevyužijeme

Pokud jde o konektivitu 5G, nemohla udělat výrazný dojem, protože je na mnoha místech ve Spojených státech a dalších zemích stále omezená. V České republice je pár míst, kde 5G lze „chytit“, ale bude trvat mnoho let než se plně rozšíří.

Wired uvedl, že 5G není dostatečně rozšířené na to, aby většina lidí zažila výhodu rychlejších bezdrátových rychlostí, zatímco TechCrunch poukázal na to, že nejrychlejší sítě mmWave jsou k dispozici pouze na několika blocích v několika velkých městech USA.

5,4palcový iPhone 12 mini

Recenzenti si také zamilovali menší iPhone 12 mini pro jeho tvar, díky kterému se snadno drží v jedné ruce, ale výdrž baterie byla zklamáním. S úhlopříčkou 5,4 palce je iPhone 12 mini nejmenší z modelů iPhone, a má tedy nejmenší baterii z celé řady. Celý den výdrže tak spíše čekat nelze a po ranním vytáhnutí z nabíječky budete telefon večer se zcela vybitou baterií zase připojovat do nabíjení.

I přes menší velikost displeje nebude uživatelům iPhonu 12 mini chybět mnoho - jeden nebo dva řádky textu, které jsou ve srovnání s iPhonem 12 oříznuty. Používání mini bylo popsáno jako daleko lepší než menší iPhony jako původní iPhone SE a iPhone SE 2020, protože je k dispozici více místa na displeji.

Recenzenti zjistili, že iPhone 12 mini je solidní řešení, přičemž Apple poskytuje veškerou sílu iPhonu 12 v menším balení za cenu 21 990 Kč. Někteří ale poukazují na to, že v loňském roce vám stejná cena přinesla větší 6,1palcové zařízení.