Tim Cook vydělal 265 miliónů dolarů a je 8. nejlépe placeným ředitelem

Tim Cook vydělal v loňském roce tolik dolarů, že se stal 8. nejlépe placeným ředitelem v USA. Elon Musk se umístil před ním a říká se, že i on se mohl stát hlavním mužem Applu.

Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook se loni propadl na 8. místo v seznamu nejlépe placených generálních ředitelů a vedoucích pracovníků ve Spojených státech. I když podle agentury Bloomberg vydělává více než v předchozím roce.

Tim Cook vydělal více než v předchozím roce

Cookovi bylo v roce 2020 vyplaceno 265 milionů dolarů. To zahrnovalo zejména ceny akcií a bonusy jako v předchozích letech. Udělalo to z něj osmého nejlépe placeného manažera ve Spojených státech. V loňském roce byla Cookovi vyplacena náhrada ve výši 133,7 milionu dolarů. Umístil se na druhém místě za generálním ředitelem společnosti Tesla Elonem Muskem. Tomu bylo vyplaceno 595,3 milionu dolarů.

Podle žebříčku Fortune Global 500 Cook dohlížel na vzestup Applu. Díky němu se společnost stala letos nejziskovější na světě s tržbami 274,515 miliardy USD a ziskem 57,411 miliardy USD.

V roce 2020 Cooka co do platu překonal COO společnosti Oak Street Health, generální ředitel společnosti Palantir Technologies, generální ředitel společnosti Opendoor Technologies a generální ředitelé společnosti GoodRX Holdings. Elon Musk se opět s velkým náskokem udržel v čele seznamu s kompenzací ve výši 6,658 miliardy dolarů.

Elon Musk mohl být v čele Applu

Minulý měsíc bylo tvrzeno, že Musk požadoval, aby se stal generálním ředitelem společnosti Apple. Bylo to v rámci raných diskusí o potenciální akvizici Tesly právě Applem. Musk to ale popírá.

Na 93. a 96. místě se umístily také senior viceprezidentka pro maloobchod Apple Deirdre O'Brienová a senior viceprezidentka Kate Adamsová. Každá vydělala 45 milionů dolarů. O'Brien a Adams se tak stanou čtvrtou a pátou nejlépe placenou ženou ve vedení.

Zdroj: Macrumors