Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Nový HomePod má dostat displej pro lepší přehled a fotoaparát

Nový HomePod by měl být úplně přepracovaným zařízením a bude sloužit jako centrum domácnosti. Bude integrovat displej, reproduktor a fotoaparát.

V nové zprávě, kterou publikoval známý leaker Mark Gurman zmiňuje novinky týkající se HomePodu. Obsah textu je hlavně zaměřen na snímače vlhkosti a teploty v HomePodu mini. Krátce se ale věnuje také vývoji nového zařízení s reproduktory a fotoaparáty.

Nový HomePod zcela jinak

Tato zpráva naznačuje, že Apple by mohl přinejmenším prozkoumat myšlenku nových modelů HomePodu s displejem a fotoaparátem. Tak, aby konkuroval těm, jako je Google Nest Hub Max nebo Amazon Echo Show. Gurman ale varuje, že spuštění novinky nebude okamžité a neexistuje žádná záruka toho, že skutečně Apple takový produkt uvede.

google nest hub max

Například Nest Hub Max od Googlu je vybaven 10palcovou dotykovou obrazovkou, kterou lze také ovládat hlasem pomocí Google Assistant. Nest Hub Max umožňuje uživatelům sledovat denní informace, jako jsou počasí a schůzky v kalendáři, streamovat video z Netflixu a dalších zdrojů pomocí vestavěného Chromecastu. Dále umí přehrávat hudbu přes stereofonní reproduktorový systém, uskutečňovat videohovory pomocí vestavěného 6,5megapixelového fotoaparátu, ovládat inteligentní domácí příslušenství a další.

Univerzální zařízení na doma

Nest Hub Max funguje také jako chytrý digitální fotorámeček pro fotoalba a může zobrazovat živý přenos videa z kamer Nest a video zvonků, takže je vhodný pro kuchyňskou desku nebo noční stolek. HomePod od Applu vybavený fotoaparátem by pravděpodobně nabídl podobné funkce, jako jsou videohovory FaceTime a integrace HomeKitu, pokud vůbec přijde na trh.

Začátkem tohoto měsíce Apple oznámil, že ukončuje prodej HomePodu v plné velikosti a přesouvá své zaměření na HomePod mini. Gurman uvedl, že Applu stále chybí jednotná strategie pro trh inteligentních domácností. Někteří lidé ve společnosti zjevně obviňují nedostatečný pokrok z nedostatků Siri ve srovnání s Google Assistant a Alexa. Zda se dočkají uskutečnění nových modelů HomePod s obrazovkami a fotoaparáty, se teprve uvidí.

Zdroj: Macrumors