HomePod konec prodeje čeká všude na světě. Menší varianta pokračuje

HomePod konec prodeje potká jenom v jeho standardní velikosti. Apple nadále bude pokračovat v prodeji menší verze HomePod mini. Cena rozhodla.

Společnost Apple ukončila standardní HomePod, aby se zaměřila výhradně na HomePod mini. Poprvé představený byl před 4 lety. Větší Apple HomePod‌ se kvůli své vysoké ceně nikdy dobře neprodával. Teď bude mít menšího náhradníka, který ale může lépe konkurovat zavedeným produktům.

HomePod konec prodeje překvapil

Apple doufal, že vysoce kvalitní zvuk ‌HomePod‌u mu dá náskok před konkurenčními produkty. Prodej ‌HomePodu‌ byl ale nevýrazný a zákazníkům to neusnadnilo ani množství kvalitní konkurence. Apple prodává ‌HomePod‌ za 299 dolarů, ale původně měl cenu 350 dolarů. ‌HomePod mini‌ je k dispozici za 99 dolarů.

HomePod

HomePod mini‌ nabízí všechny funkce ‌HomePodu‌ v menším a levnějším balení. Mnoho recenzí chválilo HomePod mini pro jeho kvalitu zvuku ve srovnání s jeho velikostí, a přestože se nebude zcela shodovat se zvukem dostupným z větší varianty‌, nabízí stejnou integraci Siri, podporu Apple Music a ovládací prvky HomeKitu.

Stále k dispozici do vyprodání

Ve svém prohlášení Apple uvádí, že HomePod‌ bude i nadále k dispozici do vyprodání zásob prostřednictvím online obchodu Apple a maloobchodních prodejen Apple.

‌HomePod mini‌ je hitem od svého debutu loni na podzim a nabízí zákazníkům úžasný zvuk, inteligentního asistenta a chytré ovládání domácnosti za pouhých 99 dolarů. Naše úsilí se zaměřuje na HomePod mini‌. Původní ‌HomePod‌ ukončujeme, bude nadále k dispozici do vyprodání zásob prostřednictvím Apple Online Store, Apple Retail Stores a Apple Authorized Resellers. Apple poskytne zákazníkům aktualizace softwaru, servis a podporu prostřednictvím Apple Care.

Ve čtvrtek si mnoho technologických webů všimlo, že vesmírně šedá verze ‌HomePodu‌ plné velikosti není ve Spojených státech na skladě, ale věřilo se, že jde pouze o nedostatek kusů. Jak se ukázalo, bylo to proto, že Apple již neplánuje další prodej bezdrátového reproduktoru.

Vesmírně šedý ‌HomePod‌ lze zakoupit od maloobchodních prodejců třetích stran, ale již není k dispozici přímo od Applu. Zatímco ‌HomePod‌ v bílé barvě je i nadále možné zakoupit.

Zdroj: Macrumors