Nový Apple Pencil pouzdro nepotřebuje, u první generace se ale hodí

2. generace stylusu Applu se k iPadu přichytí magneticky. Pokud ale vlastníte ještě tu první, u ní Apple Pencil pouzdro jistě využijete. Nabídka je široká.

Různé stylusy byly k iPadům dostupné již od jeho prvních generací. I když byl jejich přínos značný, nebyl by to Apple, aby nepředstavil řešení sobě vlastní – a do jisté míry revoluční. S Apple Pencil tak nastavil laťku, jak má kreslení, psaní poznámek a anotování dokumentů skutečně vypadat. Přesně, intuitivně a hlavně lehce.

Už první generace fungovala zcela příkladně, avšak pouze s iPady Pro a 9,7palcovým iPadem (2018). Až na podzim roku 2018 se portfolio rozšířilo i o nejnovější iPad Air a iPad mini. Díky vývojářům třetích stran pak můžete toto řešení společnosti používat nejen napříč aplikacemi Applu, ale i jejich tituly. V App Storu tak najdete nejrůznější aplikace, které Apple Pencil využívají naplno.

Nový Apple Pencil posouvá vaši zkušenost ještě dál. Párování a nabíjení je totiž bezdrátové. A nástroje, třeba tužku a gumu, s ním snadno prohodíte dvojitým klepnutím. U něho tedy nemusíte řešit, kam s ním, protože jej vždy najdete na svém místě – u iPadu. Pro první generaci se ale přece jen pouzdro na Apple Pencil hodí.

 

Apple Pencil pouzdro a jeho varianty

Americká společnost samozřejmě nabízela řešení své, a také patřičně drahé. S příchodem druhé generace Pencilu však z jeho Apple Online Store bylo Apple Pencil pouzdro odstraněno, první generaci přitom prodává dál. Nechcete-li jej tedy ztratit, můžete využít řešení jiných výrobců.

Samozřejmě záleží hlavně na tom, jaký iPad sami používáte. Dle toho můžete vybírat vhodné kryty a pouzdra a to již od 400 Kč. Vlastníte-li 11palcový iPad Pro, hodí se vám řešení společnosti Comma. Její kožený kryt s držákem na Apple Pencil vás vyjde na 800 Kč. Jen o 100 Kč více pak zaplatíte v případě, že vlastníte iPad s úhlopříčkou displeje 12,9 palců. Svá pouzdra ale nabízí i renomovaná značka Spiegen. Ostatně podívat se na celou nabídku můžete zde.

Vlastníte-li ale jakékoli Speck Balance Folio pouzdro, můžete si k němu pořídit ještě pouzdro Apple Pencil. To na něho jednoduše připnete. To váš stylus k iPadu ochrání včetně oddělitelné špičky i nabíjecího konektoru. Jeho cena je přitom pouhých 300 Kč.