Miniaturní mobil snadno schováte do dlaně. Funkce ale nepostrádá

Miniaturní mobil představuje alternativu ke klasickým telefonům. Jako druhé zařízení je ideální a vejde se i do té nejmenší kapsy. Jen pozor, abyste ho neztratili.

Mobilní telefon můžete kdykoliv ztratit, může se rozbít nebo ho někdo ukradne. Vyplatí se tak mít u sebe druhý. Nevýhodou ale je, že musíte druhý telefon někam dát, zabere místo, musí se pravidelně nabíjet a nebývá to levná záležitost. Jako ideální volba se tak zdá miniaturní mobilní telefon, který dáte kamkoliv, vydrží na jedno nabití i několik týdnů a stojí pár set korun.

Miniaturní mobil je menší než myslíte

Těžko si představit, jak je vlastně zmenšená kopie L8STAR BM105 opravdu malým telefonem. Jeho rozměry jsou pouze 68 x 28 x 12 mm. Vejde se vám do sevřené dlaně a nebude ani vidět. Výhodou také je známá konstrukce. Mobilní telefon totiž vypadá jako typická Nokia, kterou umí ovládat každý. Disponuje jednoduchým menu a nabízí pouze základní funkce.

V balení s telefonem dostanete návod, pokud byste v něčem tápali. Také se v krabici setkáte s nabíjecím kabelem. Ten dokáže zařízení dobít i na několik týdnů pohotovostního režimu. Můžete ho tak nosit v kapse od bundy nebo kabelce a ani nepoznáte, že tam je. Do primárního telefonu si pak jenom dejte upozornění, že je třeba ho jednou za pár týdnů dobít.

Nano SIM pro volání i SMS

Aktivaci všech služeb provedete vložením malé Nano SIM. Nejmenší rozměr SIM karty můžete použít od všech českých operátorů a poté bude telefon fungovat na volání i psaní SMS. Má dostatečně hlasitý reproduktor a uslyšíte tak dobře druhou stranu. Pro psaní SMS není 'plně ideální vzhledem k malému 0,66palcovému displeji, ale jako nouzové řešení je to plně dostačující.

Telefon můžete upevnit i provlečením poutka. V levém horním rohu je dvojitá dírka na provázek, takže ho jednoduše upevníte k zavazadlu karabinou nebo přivážete pro lepší zabezpečení.