Velký iMac bude větší než 27palcová současná verze a velmi výkonný

Velký iMac očekává spousta Apple fandů. Současná 27palcová varianta totiž pomalu přestává stačit a uživatelé si zvykají na úhlopříčky přes 30 palců. Kdy se dočkáme?

Prověřený leaker l0vetodream dnes podpořil rozsáhlé spekulace, že jeden z nově přepracovaných iMaců, jejichž uvedení se očekává někdy v tomto roce, bude mít větší displej než současná největší verze iMacu.

Velký iMac s 32palcovou obrazovkou?

Apple v současné době prodává 21,5palcový a 27palcový ‌iMac‌. Velmi brzy je prý nahradí jak aktualizovaný design, tak vyšší výkon. Jeho stolní počítač nebyl od roku 2012 nijak významně přepracován.

Podle l0vetodream bude nový model nahrazující 27palcovou velikost obsahovat větší displej. Soukromý tweet v překladu znamená „Obrazovka ‌iMac‌u je opravdu velká, větší než ta největší“.

Inspirace u Pro Display XDR

I když jsou nové informace, lze snadno očekávat větší velikost displeje. Bloomberg uvedl, že nový ‌iMac‌ bude obsahovat štíhlejší rámečky, odstranění kovové brady a designový jazyk podobný Pro Display XDR. Pro Display XDR, samostatný špičkový monitor společnosti Apple, je vybaven 32palcovým displejem.

Spolu s redesignem bude nový ‌iMac‌ vybaven Apple silicon čipy nové generace. Apple podle agentury Bloomberg interně testuje čipy s až 16 vysoce výkonnými jádry a čtyřmi účinnými jádry. Známý leaker Jon Prosser také naznačuje, že nové iMacy budou také barevnější.

Zdroj: Macrumors.com