Jak najít Apple Watch pomocí iPhonu

Již nějakou dobu je možné najít iPhone pomocí Apple Watch. Počínaje systémem iOS 17, který je v současné době ve fázi beta testování, můžete nyní postupovat opačně a najít své Apple Watch pomocí iPhonu, pokud jste je zapomněli, kam jste je odložili.

Najít Apple Watch pomocí iPhonu můžete díky novému tlačítku „Ping My Watch“ v Ovládacím centru. Klepnutím na tlačítko vydají hodinky zvukový signál, takže je můžete snadněji najít.

Ping My Watch iOS 17

Nová funkce funguje pouze tehdy, pokud jsou iPhone a Apple Watch v dosahu Bluetooth nebo připojeny ke stejné Wi-Fi síti. Pokud si myslíte, že jsou hodinky dále, zkuste místo toho použít aplikaci Najít, podobně jako třeba AirPods.

Jak najít Apple Watch

Apple nezahrnuje nové tlačítko Ping My Watch do výchozí sady Ovládacího centra, ale můžete ho přidat ručně podle následujících jednoduchých kroků.

  • Otevřete aplikaci Nastavení na iPhonu.
  • Klepněte na možnost Ovládací centrum.
  • V části Další ovládací prvky klepněte na zelené tlačítko + vedle položky Ping My Watch.
  • Nyní přejeďte šikmo dolů z pravého horního rohu obrazovky (nebo přejeďte nahoru ze spodní části na zařízení s domovským tlačítkem) a otevřete Ovládací centrum.
  • Klepněte na tlačítko Ping My Watch, aby hodinky vydaly zvukový signál.

Najít Apple Watch iOS 17

Všimněte si, že funkce je aktivní, pokud jsou hodinky uzamčené a/nebo se nabíjejí, a to i v případě, že je nemáte na zápěstí.

Veřejnou betaverzi iOS 17 si můžete nainstalovat již nyní nebo počkat na oficiální stabilní verzi, která by měla vyjít na podzim.