Jak nainstalovat watchOS 10 na hodinky Apple Watch

watchOS 10 je novým operačním systémem pro hodinky Apple Watch. Bude uveden až na podzim tohoto roku, ale už teď si můžete vyzkoušet jeho veřejnou beta verzi.

Chcete si vyzkoušet vše, co přichází s nejnovější verzí watchOS, jako je nové uživatelské rozhraní s widgety, nové ciferníky, přepracované aplikace, nové možnosti pro cyklistiku a turistiku a další? Postupujte podle návodu, jak si zdarma nainstalovat beta verzi watchOS 10.

Apple odhalil novou hlavní verzi watchOS na červnové keynote WWDC a zpřístupnil vývojářskou beta verzi k testování na hodinkách Apple Watch. Veřejná beta verze pak dorazila 12. července.

Níže se podíváme na to, jak nainstalovat bezplatnou vývojářskou beta verzi watchOS.  Mějte na paměti, že instalace beta verze nemusí být nejvhodnější pro vaše primární hodinky Apple Watch, protože se v nich mohou vyskytovat chyby a problémy s výkonem. Pokud vám však rizika nevadí, je možné beta verzi nainstalovat na jakékoli hodinky Apple Watch Series 4 nebo novější.

Jak nainstalovat watchOS 10 beta

Důležité: Po instalaci watchOS 10 beta není možné provést downgrade na watchOS 9.

  • Apple letos zpřístupnil vývojářskou i veřejnou beta verzi zdarma. Pokud se vám watchOS 10 beta nezobrazí podle níže uvedených kroků, možná se budete muset přihlásit pomocí svého Apple ID na adrese beta.apple.com (pro všechny) nebo developer.apple.com (pro vývojáře) a pak to zkusit znovu.
  • Vždy je dobré si hodinky Apple Watch zálohovat - to se děje při zálohování iPhonu - ale mějte na paměti, že Apple neumožňuje downgrade z watchOS 10 na 9.
  • Otevřete aplikaci Watch na iPhonu se systémem iOS 17.
  • Ujistěte se, že jste na kartě Moje hodinky v dolní části, vyberte Obecné
  • V horní části klepněte na položku Aktualizace softwaru
  • Nyní zvolte Aktualizace betaverzí > watchOS 10 Public nebo Developer Beta (může chvíli trvat, než se zobrazí).
  • Klepněte na Zpět a měla by se zobrazit beta verze watchOS 10
  • Zvolte Stáhnout a nainstalovat

Připomínka: Apple Watch položte na nabíječku, mějte je v dosahu iPhonu a na Wi-Fi a instalace proběhne, až budou nabité alespoň na 50 %.

Takto vypadá instalace watchOS 10 beta:

watchOS 10 beta instalace

Instalace watchOS 10 beta