Jak najít ztracené AirPody v aplikaci Najít

Síť Najít od Applu může uživatelům pomoci najít ztracená nebo ukradená sluchátka AirPods. Zde je návod, jak na to.

Téměř každý Apple produkt se propojí a vytvoří síť mesh přes Bluetooth, Wi-Fi nebo Ultra Wideband. Tato crowdsourcová síť se jmenuje Najít (Find My) a může vám pomoci dostat se do blízkosti jakéhokoli ztraceného produktu Apple, dokonce i AirPods.

Existuje několik generací sluchátek AirPods ve třech modelových kategoriích - AirPods, AirPods Pro a AirPods Max. Funkce Najít AirPods je u každé z nich podobná, ačkoli AirPods Pro 2 mají několik dalších vychytávek.

Síť Find My je nepoužitelná, pokud nejste přihlášeni. Než se vám tedy sluchátka AirPods ztratí, ujistěte se, že je funkce povolena.

Jak nastavit funkci Najít v iPhonu

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na své jméno v horní části.
  • Klepněte na Najít.
  • Zkontrolujte, zda je zapnutá funkce Najít iPhone.

V této nabídce najdete další nastavení, která umožňují účast v síti Najít a odeslání poslední známé polohy iPhonu před vybitím baterie.

Upozornění na zapomenutí AirPods

Než se zařízení vůbec ztratí, proveďte některá preventivní opatření. Nastavte si v aplikaci Najít upozornění na zapomenutá zařízení, jako jsou AirPods.

  • Otevřete aplikaci Najít.
  • Klepněte na kartu Zařízení ve spodní části obrazovky.
  • Vyhledejte v seznamu sluchátka AirPods a klepněte na ně.
  • Klepněte na možnost Upozornit na zapomenutí.
  • Zapněte funkci a nastavte výjimky, jako je vaše domácí adresa.

Upozornění na zapomenutí AirPods

Tato funkce se skvěle hodí k zajištění toho, aby sluchátka AirPods nikdy nezůstala v kanceláři nebo ve skříňce v tělocvičně. Pokud však byly zanechány na méně konkrétním místě, funkce Najít má nástroje, jak se k danému předmětu dostat na vzdálenost několika metrů.

Jak najít AirPods

Aplikace Najít dokáže najít sluchátka AirPods po jejich ztrátě nebo krádeži. Všimněte si, že Apple neschvaluje, aby uživatelé pátrali po známých odcizených předmětech, ale žádá je, aby to nahlásili policii.

  • Otevřete aplikaci Najít.
  • Klepněte na kartu Zařízení ve spodní části obrazovky.
  • Vyhledejte v seznamu ztracená sluchátka AirPods a klepněte na ně.
  • Pomocí této nabídky najděte sluchátka AirPods nebo aktivujte režim ztráty.

Způsob fungování Najít závisí na modelu sledovaných sluchátek AirPods. Stav pouzdra může mít vliv na to, jak snadno lze AirPods dohledat.

Hledání AirPods Pro 2

AirPods Pro 2 věnujeme zvláštní sekci, protože mají nejunikátnější sadu funkcí. Apple změnil fungování nabíjecího pouzdra díky přidání reproduktorů a čipu U1.

Za normálních okolností by uživatelé nemohli najít sluchátka AirPods pomocí funkce Přehrát zvuk v aplikaci Najít, pokud jsou v pouzdře. Pouzdro AirPods Pro 2 má však vlastní reproduktory, které po aktivaci vytvářejí hlasitý cvrlikavý zvuk.

Další výhodou je také ultraširokopásmový čip U1. Stejně jako AirTag, i přesné nalezení ukáže šipku a navede uživatele na vzdálenost několika centimetrů od ztraceného pouzdra AirPods Pro 2.

Hledání ostatních AirPods

Všechny tři generace standardních sluchátek AirPods a AirPods Max mají podobnou funkci Najít. Jsou omezeny připojením Bluetooth, které je možné pouze po vyjmutí z nabíjecího pouzdra nebo obalu.

Hledání AirPods

Pokud jsou sluchátka AirPods bez pouzdra nebo obalu nebo je víko pouzdra otevřené, pokusí se sluchátka AirPods připojit k jakémukoli blízkému zařízení a aktualizovat svou polohu. Pokud víte, že jsou AirPods poblíž, a potřebujete pomoci s jejich lokalizací, použijte funkci Hledat nebo Přehrát zvuk.

Tyto funkce však budou fungovat pouze v případě, že se iPhone může s AirPods spojit přes Bluetooth.

Funkce Najít dokáže uživatele dostat do vzdálenosti několika metrů od místa, kde se AirPods nacházejí, ale chybí jí směr nebo vzdálenost. Přehrávání zvuku je jediným způsobem, jak získat přesnější oblast pro vyhledávání.

Režim ztráty AirPods

Režim ztráty v aplikaci Najít informuje o pohřešovaném zařízení a může upozornit majitele, až ho najde. V nabídce AirPods Najít vyberte možnost Aktivovat pod položkou Označit jako ztracené. Tím se spustí režim ztráty pro sluchátka AirPods.

Protože se AirPods nemohou samy připojit k internetu, režim ztráty nic neudělá, dokud se AirPods nepřipojí k novému online zařízení. Při krádeži, ztrátě nebo jiném způsobu se při příštím připojení AirPods k produktu Apple zobrazí zpráva a majitel je informován o aktualizované poloze.

Když je zařízení uvedeno do režimu ztráty, můžete zanechat vlastní zprávu spolu se svým e-mailem nebo telefonním číslem. Pokud tedy máte podezření, že jsou AirPods ukradená, může být výstižná zpráva například: „Máme vaši polohu a policie byla informována“.

Režim ztráty nebrání používání sluchátek AirPods a každý, kdo je má, je může připojit a používat jako Bluetooth sluchátka. Data iCloudu však zůstanou k AirPods připojena a název zařízení se zobrazí jako „Not Your AirPods“.

Ukradená sluchátka AirPods a informování policie

Zatímco některé situace nebudou vyžadovat zapojení policie, jiné ano. AirPods jsou malá zařízení, která lze během vteřiny smést ze stolu, a jediným řešením by bylo zapojení policie.

Nikdy zloděje nepronásledujte ani nepoužívejte funkci Najít ke sledování ukradených zařízení na soukromém pozemku. Sluchátka AirPods vám nestojí za život.

Pokud vám AirPods někdo ukradne a zloděj se je pokusí použít nebo prodat, je pravděpodobné, že vám režim ztráty řekne, kde přesně je najdete. Upozorněte policii, podejte policejní hlášení a doufejte v nejlepší.

Vzhledem k tomu, že sluchátka AirPods neobsahují osobní údaje a jsou relativně levná, nepředstavuje krádež scénář, který by znamenal konec světa. Existuje malá šance, že se ukradená sluchátka podaří získat zpět, ale pravděpodobně si budete muset koupit nové.

Objednání náhradních dílů pro sluchátka AirPods

Pokud se jedno sluchátko ztratí, může Apple poskytnout nová sluchátka nebo nabíjecí pouzdro za sníženou cenu. Poskytněte sériové číslo na podporu Apple a domluvte se na výměně.

Sériové číslo AirPods je uloženo v iPhonu:

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na Bluetooth.
  • Vyhledejte v seznamu sluchátka AirPods a klepněte na ikonu i.
  • Zde je uvedeno sériové číslo.

Apple nenabízí pojištění ztracených sluchátek AirPods v rámci služby AppleCare jako v případě iPhonu. Pokud se tedy ztratí celá sada AirPods, budete si muset koupit novou sadu za plnou cenu.