iPhone 14 pilulka nahradí výřez, zbude více místa pro displej

iPhone 14 pilulka nahradí výřez a vleze se do ní přední fotoaparát s Face ID. Alespoň to tvrdí poslední únik, který ukazuje nový iPhone 14 Pro.

Podle tweetů sdílených leakerem @dylandkt, který se v posledním roce osvědčil jako spolehlivý zdroj zvěstí týkajících se společnosti Apple, budou modely iPhone 14 Pro vybaveny výřezem pro fotoaparát ve tvaru pilulky v horní části displeje, přičemž výřez bude odstraněn. Kvůli této změně bude podle leakera hardware Face ID přesunut pod displej.

iPhone 14 pilulka místo průstřelu

Ačkoli o tom, že modely iPhone 14 Pro nebudou mít výřez, informovaly renomované zdroje, jako je analytik Ming-Chi Kuo a reportér agentury Bloomberg Mark Gurman, je to poprvé, co slyšíme o možnosti výřezu pro fotoaparát ve tvaru pilulky v horní části displeje namísto původně uváděného kruhového výřezu s otvorem.

O přesunu Face ID pod displej již dříve podobně hovořil konzultant v oboru displejů Ross Young, který se ukázal být spolehlivým zdrojem informací týkajících se displejů budoucích produktů Apple. Loni například Young přesně tvrdil, že nový iPad mini bude mít 8,3palcový displej s odstraněným domovským tlačítkem.

Ve svém tweetu @dylandkt uvedl, že byl ujištěn, že spolehlivost Face ID nebude změnou pod displejem negativně ovlivněna.

Jsem schopen potvrdit informace týkající se děrovaného fotoaparátu pro profi modely iPhone 14. Hardware Face ID bude umístěn pod displejem. Jako ujištění pro případné obavy uvádím, že funkčnost těchto snímačů nebyla touto změnou negativně ovlivněna. Ve tvaru pilulky, to je to, co jsem slyšel.

Apple údajně plánuje 6,1palcový iPhone 14 Pro a 6,7palcový iPhone 14 Pro Max, které by měly být vydány v září letošního roku. Očekává se, že řada bude zahrnovat také 6,1palcový iPhone 14 a 6,7palcový iPhone 14 Max, a zatím se zdá, že tyto modely budou mít i nadále výřez, přičemž výřez pro fotoaparát ve tvaru pilulky bude omezen na modely Pro.

V loňském roce se @dylandkt podělil o přesné informace o produktech, jako jsou 14palcový a 16palcový MacBook Pro, ještě před jejich uvedením na trh.

Zdroj: Macrumors.com