Face ID Mac bude umět, naznačuje to kus kódu v macOS Big Sur

Face ID Mac má umět už brzy. Byl objeven kus kódu v novém systému macOS Big Sur, který jasně potvrzuje, že Apple toto řešení testuje a bude snad k dispozici v dohledné době.

Funkce Applu Face ID, která umožňuje odemknutí zařízení pomocí skenování obličeje, je v současné době omezena na iPhone a iPad, ale kód nalezený v macOS Big Sur naznačuje, že Face ID může v budoucnu přijít i na Mac.

Face ID Mac posune zase dál

Přidání kamerového systému TrueDepth a funkce Face ID do počítače Mac by bylo logickým dalším krokem. V nejnovější verzi Big Sur beta, včetně rozšíření s kódem pro podporu funkce, je řetězec označovaný jako „PearlCamera“.

Pearl je kódový název, které Apple použil pro Face ID a kamerový systém TrueDepth od okamžiku, kdy byla tato funkce poprvé uvedena na trh v ‌iPhone‌ X. Uvnitř rozšíření jsou odkazy na „FaceDetect“ a „BioCapture“ a tyto názvy určitě definují funkci kamery TrueDepth pro Mac.

V současné době používají modely MacBooku Pro a MacBooku Air společnosti Apple Touch ID a mají v klávesnici zabudované dotykové tlačítko‌, které je poháněno čipy T2. Macy podporují Touch ID od roku 2016, kdy byl Touch Bar poprvé představen v modelech Macbooku Pro‌.

Neexistuje žádná zmínka o tom, kdy by Mac mohl získat podporu Face ID, nebo které Macy budou první. Naopak se zmiňují některé hlavní vylepšení designu, o nichž se hovoří pro stroje jako jsou iMac, ‌MacBook Air‌ a ‌MacBook Pro‌ s přechodem na Mini LED displeje a Apple Silicončipy, takže Face ID by mohlo být zavedeno vedle těchto změn.

Zdroj: Macrumors