Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Nejlepší kamera do auta je nenápadná a natáčí video automaticky bez vašeho zásahu

Nejlepší kamera do auta vás nenechá nikdy ve štychu. Nabíjet ji můžete přímo z auta, má dostatek úložiště pro pořízené záznamy a ostré rozlišení pro zaznamenání všech detailů.

Kamera do auta je malé zařízení, také se mu říká dashcam, které nahrává vše, co se odehrává před vozidlem a je v zorném poli objektivu. Při výběru byste tak měli dbát na to, aby byl úhel záběru co nejširší, rozlišení co nejvyšší a také, aby šel záznam lehce přehrávat na dalších zařízeních.

Kamery do auta s řadou funkcí

Kamera se hodí vždy, když chcete mít v ruce nezpochybnitelný důkaz. Těžko se pak někdo může vymlouvat na to, že se situace odehrála jinak. Kamera v autě natáčí záznam od momentu, kdy nastartujete a zase se vypne v případě, když motor vypnete. Záznam se uchovává do chvíle, kdy je stále volné místo a když dojde, smažou se nejstarší záběry. Pokud se tak něco stane, pořízený záběr využijete hned a hned ho máte k dispozici.

Rozlišení kamery je asi to, co vás bude zajímat nejvíce. V případě Full HD je možné dobře přečíst i SPZ auta nebo vidět detailní obličeje osob. Proto určitě doporučujeme nákup takové kamery a dbát na to, aby rozlišení 1920 x 1080 pixelů podporovala. Ruku v ruce s tím jde snímková frekvence. Minimum je 30 (případně 24) snímků za sekundu, 60 snímků za sekundu je ale lepších.

Už jsme zmiňovali úhel záběru, tedy aby kamera byla schopna obsáhnout široké zorné pole a na záznamu bylo vidět vše, co je možné z výhledu auta vypozorovat. Většina kamer pracuje v rozsahu od 120 ° do 170 °. Čím více, tím samozřejmě lépe.

Nejlepší kamera do auta s Full HD rozlišením

Pokud bychom měli nějakou kameru doporučit, podívejte se na Xiaomi Mi Dash Cam, která má vše, co budete potřebovat pro pohodlné zaznamenávání všechno, co se děje před čelním sklem automobilu.

Kamera disponuje velkým 3palcovým displejem, přes který si lze prohlédnout rychle záznamy a kameru ovládat. Kvalitní snímač Sony IMX323 zajistí ostré záběry a rozlišení 1920 x 1080 pixelů zase potřebné detaily. Oceníte i světelný objektiv f/1,8, což vám pomůže v horších světelných podmínkách. Úhel záběru 160 ° patří k těm největším ve své kategorii, takže obsáhne široké pozorovací pole. Uvnitř je slot na paměťovou kartu až do velikosti 64 GB a oceníte Wi-Fi konektivitu, která zajistí rychlý a bezdrátový přenos.