iPhone 13 má přijít ve stejných velikostech jako současný iPhone 12

iPhone 13 nebude rozměrově jiný. Tak jako iPhone 12 má být uveden ve 4 verzích a velikosti zůstanou stejné. Významně má být vylepšen hlavně fotoaparát.

Analytik společnosti TF International Securities Ming-Chi Kuo vydal novou zprávu. Podrobně popisuje jeho očekávání na příští rok a nazývá nový iPhone jako iPhone 13. Informace jsou velmi pozitivní.

iPhone 13 jako dokonalý fotoaparát

Podle analytika bude ‌iPhone 13‌ dodáván ve stejných čtyřech velikostech jako letošní iPhone 12. Dočkáme se ale významného vylepšení technologie fotoaparátu. Konkrétně Kuo říká, že ultraširokoúhlé fotoaparáty u dvou špičkových modelů Pro budou výrazně upgradovány na hodnotu clony f/1,8 a šestičlenný objektiv s automatickým zaostřováním. Všechny současné modely ‌iPhone 12‌ jsou vybaveny ultraširokými fotoaparáty f/2,4 a pětičlenným objektivem s pevným zaostřením.

Při pohledu do budoucna Kuo říká, že také očekává, že všechny nové iPhony 2022 (předběžně nazývané ‌iPhone‌ 14) budou vybaveny stejným vylepšeným ultraširokoúhlým fotoaparátem. Kuo uvádí, že Largan se pravděpodobně stane hlavním dodavatelem motorů kmitacích cívek (VCM) pro vylepšené ultraširoké kamery. Očekává se, že Largan získá přibližně 70 % objednávek VCM pro telefon iPhone 13 s výhodami vertikální integrace výroby objektivů a VCM oproti 50% ultraširokoúhlého objektivu řady iPhone 12.

Nový iPhone s lepším displejem

Kuo věří, že dodávky pro ‌iPhone 13‌ se meziročně zvýší a nabízí pozitivní výhled pro dodavatelský řetězec díky několika faktorům. Včetně robustnější 5G infrastruktury v 2. pololetí roku 2021, návratu k tradičnímu zářijovému časovému rámci pro masovou výrobu ‌iPhone a prodej a výše uvedená významná vylepšení fotoaparátu pro ‌iPhone 13‌.

Zvěsti o iPhonu 13‌ z jiných zdrojů se různí. Někdo tvrdí, že iPhone 13 může nabídnout menší model než jakým je iPhone 12 mini. Analytik Ross Young také tvrdil, že zařízení 2021 budou mít stejnou velikost jako modely ‌‌iPhone 12‌‌ a budou mít displeje ProMotion s podporou 120 Hz, vylepšené senzory fotoaparátu a konektivitu 5G na frekvenci 6 GHz.

Zdroj: Macrumors.com