iPhone 13 bude mít 120Hz displej, iPhone SE 3 se objeví po roce 2022

iPhone 13 Apple uvede příští rok a říká se, že dostane lepší displej s 120Hz obnovovací frekvencí. Také se spekuluje o uvedení 3. generace iPhonu SE.

Zkušený analytik Ross Young sdílel řadu informací od společnosti Mizuho Securities o iPhonu 13. Jedná se o nástupce iPhonu 12. Také jsou k dispozici informace o 3. generaci iPhonu SE.

iPhone 13 ve stejných velikostech jako iPhone 12

Předpokládaná sestava iPhone 13 vypadá velmi podobně jako řada iPhone 12. Zahrnuje jeden 6,7palcový model Pro Max, jeden 6,1palcový model Pro, jeden 6,1palcový model a jeden 5,4palcový mini. Z toho tedy vyplývá, že zařízení neuvidí významné změny designu ani tvarového faktoru.

U všech modelů iPhone 13 se předpokládá, že mají integrovanou dotykovou technologii, a čínská firma BOE Technology se připojí k LG Display při výrobě displejů pro 6,1palcové iPhone 13 a iPhone 13 Pro. Společnost Samsung pravděpodobně dodá společnosti Apple technologii Y-Octa pro všechny displeje iPhone 13.

Young říká, že největším vylepšením u modelů iPhone 13 Pro bude přijetí displejů ProMotion podporujících 120Hz proměnlivou obnovovací frekvenci. Také získá technologii zobrazení LTPO. Po řadě smíšených zpráv se nyní zdá, že se pověsti z velké části shodují na tom, že 120Hz displeje přijdou na iPhone až v roce 2021.

Velké zlepšení fotoaparátu

iPhone 13 a iPhone 13 mini údajně získají stejné senzory fotoaparátu jako iPhone 12 Pro Max, zatímco velikost senzorů u obou modelů Pro se zvýší. To znamená, že u všech modelů dojde k významnému vylepšení fotoaparátu.

Zatímco Young očekává, že oba modely iPhone 13 Pro budou mít na zadní straně skener LiDAR, není známo, zda tato funkce přijde i na jiné modely než Pro. U iPhonu 12 nebyly jasné pověsti o tom, zda LiDAR přijde pro všechny modely Pro, nebo pouze pro 6,7palcový iPhone 12 Pro Max.

Všechny modely iPhone 13 mohou získat 5G konektivitu na 6GHz frekvenci, ale modely Pro budou mít kromě pomalejšího, ale rozšířenějšího připojení také rychlejší mmWave 5G. Letos je iPhone 12 Pro Max jediným modelem, o kterém se říká, že nabízí mmWave 5G.

S LiDAR a mmWave na obou modelech iPhone 13 Pro se zdá, že pokud si řada iPhone 12 vyhrazuje tyto špičkové funkce pouze pro model Pro Max, v roce 2021 dojde k vyrovnání funkcí mezi modely Pro.

Zřejmě také nebude 3. generace iPhone SE do jara 2022. Očekává se, že třetí generace iPhone SE bude mít 6,1palcový LCD displej, Touch ID, sub-6GHz 5G a stejné duální fotoaparáty jako iPhone 11. To naznačuje, že bude zrcadlit design iPhonu 11 z roku 2019, stejně jako předchozí modely iPhone SE opakovaly design staršího zařízení s upgradovanými interními prvky a pravděpodobně mají Touch ID integrované do zamykacího tlačítka, jako je na iPadu Air 4.

Zdroj: Macrumors.com