iPad Air OLED displej nedostane ani v příštím roce, Apple zůstane u LCD

iPad Air OLED displej zřejmě nedostane ani v příštím roce. Technologie zůstává příliš nákladná a LCD obrazovka je dostatečně kvalitní.

Apple zrušil své plány na vydání aktualizovaného iPadu Air s OLED displejem v příštím roce kvůli obavám ohledně kvality a nákladů. Uvádí to známý analytik Ming-Chi Kuo.

iPad Air OLED možná za pár let

V březnu Kuo oznámil, že Apple má na příští rok v přípravě ‌iPad Air‌ s OLED displejem. Dnes ale revidoval svou předpověď a řekl, že tomu tak nebude. Apple tyto plány zrušil kvůli nákladům a výkonu, které nesplňují očekávání společnosti.

Kuo již dříve uvedl, že 11palcový iPad Pro dostane příští rok Mini-LED displej. Bylo by to logické, protože jeho větší verze v rozměru 12,9 palců už Mini-LED displejem oplývá. Jedním z důvodů, proč Kuo uvádí, že Apple zrušil svůj OLED ‌iPad Air‌, je ten, že by mohl mít negativní dopad na prodej připravovaného 11palcového ‌iPadu Pro‌. Zařízení by si tedy mohly nezdravě konkurovat.

Zatímco Apple plánuje zůstat u LCD displejů pro ‌iPad Air‌, Kuo tvrdí, že společnost pokračuje ve výzkumu a vývoji novějších zobrazovacích technologií pro celou řadu tabletů‌. Zpráva z minulého týdne naznačila, že Apple a Samsung opustily své společné plány na vývoj OLED displeje pro nadcházející aktualizovaný 10,9palcový iPad Air.

Zdroj: Macrumors.com