Hoverboard offroad je novým způsobem přepravy a nebojí se ani terénu

Hoverboard offroad se jako novinka v osobní přepravě velmi rozmáhá. A jako offroad verze dokáže příjemně povozit i mimo upravené cesty.

Hoverboard, gyroboard, dvoukolka nebo také kolonožka. Všechny tyto názvy označují jediné elektrické vozítko, které dokáže přepravit jednu osobu na kratší vzdálenost. Ke svému pojezdu přitom využívá náklon těla a dá se označit i jako balanční dopravní prostředek.

Standardní hoverboard je určený především na upravené silnice a disponuje nízkým profilem. Také u něj oceníte nižší váhu, protože není konstruován do horšího terénu a stačí mu méně robustní provedení. Bude i levnější a pokud hodláte jezdit pouze do práce a do školy po ověřené upravené cestě, jistě vám bude stačit.

Hoverboard offroad do horších podmínek

Naproti tomu je k mání robustnější provedení offroad hoverboardu, který se hodí i na nezpevněné silnice, kamenné cesty nebo šotolinu. Nepřekvapí vás ani les. Disponuje vyšším profilem a samozřejmě je těžší.

Obě verze hoverboardů mají zabudovanou nabíjecí baterii, která vydrží kolem 10 až 30 km dojezdu. Jet s ním lze rychlostí kolem 10 km/h a váha začíná na 10 kg. To je pořád příjemná hmotnost pro bezproblémové přenášení na kratší vzdálenost.

Hoverboard můžete pořídit i svým dětem. Často je u produktu napsán minimální věk a často je udáván i pod 10 let. Jedná se tak o ideální dopravní prostředek do školy. Naopak ho můžete používat i do práce a rozhodně neuděláte žádnou ostudu. Naopak by měli ostatní ocenit, že šetříte životní prostředí a používáte elektrické vozítko.

A kdybyste si přece jen mysleli, že nezvládnete hoverboard ovládat, nebo že se to hračka pro děti, můžete vyzkoušet jiný podobný dopravní prostředek. Elektrická koloběžka od Xiaomi je rychlejší, dojede na jedno nabití dále a má například i LED osvětlení.