iPhone kabel se vyplatí vybírat pečlivě. Dbejte na certifikaci

iPhone kabel je nepostradatelná věc, když chcete svůj Apple telefon nabíjet. A to děláme velmi často, někdy i několikrát denně. Šetřit se nevyplatí.

Apple už před lety vytvořil MFi certifikaci, která zodpovídá za kvalitu konstrukce kabelu. Také je v kabelu speciální čip, který vyle po připojení telefonu signál, na který čeká. iPhone kabel bez certifikace samozřejmě může pracovat správně a to i několik let, nikdo vám ale nezaručí, že to tak bude.

Kalifornská společnost poprvé začala používat MFi (Made for iPhone) certifikace s Lightning kabely, které uvedla v roce 2012 jako nástupce starých 30pinových konektorů. Před koupí každého kabelu je tak dobré se podívat na informace o něm, nebo si jej rovnou zkontrolovat pomocí tohoto nástroje.

iPhone kabel s certifikací už za pár set korun

Certifikovaný lightning kabel je samozřejmě dražší než ten bez licence. Mohou za to hlavně náklady spojené s udělením povolení, které musí dát samotný Apple výrobci a také zabudování čipu. Ale nemusíte se bát, že zaplatíte horentní sumy, které budou mimo váš dosah. Například za cenu kolem 350 Kč už pořídíte certifikovaný kabel s tuhým opletením, které by mělo učinit kabel odolnějším než je originál.

Originální Lightning kabel ale také není finančně nijak náročný. V našem obchodě nabízíme i variantu v eko balení, takže dostanete kabel v ekonomickém obalu, který šetří životní prostředí a můžeme jej prodávat levněji. Za metr kabelu tak zaplatíte kolem 250 Kč.