Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Apple Watch displej je nutné chránit, jinak se poškrábe

Apple Watch displej je jednou z nejnáchylnějších částí chytrých Apple hodinek. Stačí drobná nemotornost a už jsou vidět škrábance.

Chytré hodinky jsou hitem dnešní doby. Někdo sice stále spoléhá na osvědčené analogové hodiny, ale problémy spojené s užíváním tohoto druhu příslušenství jsou stále stejné. A to je zcela nepochybně náchylnost ke škrábancům na předním skle. A to ať už sklo kryje digitální displej nebo analogový ciferník.

Apple Watch displej a jeho ochrana

Apple zatím nenabízí prvotřídní ochranu pro všechny svoje hodinky. Modely, které mají hliníkové tělo jsou nejzranitelnější. Samotný hliník toho dost vydrží, ale displej nekryje tvrdší povrch tvořený safírem. Tento materiál se používá i u dražších klasických hodinek. Vyšší modely z oceli, keramiky, nebo teď titanu už mají displej chráněný lépe. U nás se ale neprodávají.

Proto je dobré si displej chránit pouzdrem, tvrzeným sklem nebo alespoň fólií, která zabrání menším škrábancům. Vždy se jedná o kompromis, takže větší pouzdro chrání i proti pádům, tvrzené sklo proti většímu poškození a nejtenčí fólie akorát proti poškrábání o zeď nebo stůl.

Ochranná fólie pro Apple Watch moc nestojí a jedná se o základní ochranu. Dokáže být velmi tenká a to dokonce i například kolem 0,2 mm, takže nic nepoznáte. Vypadá tak dobře vizuálně a nepřekáží. Určitě doporučujeme používat alespoň tu.

V případě tvrzeného skla pro Apple Watch je ochrana vyšší, ale je nutné počítat s drobným nárůstem objemu. Může se tak stát, že pod bundou nebo svetrem bude u zápěstí najednou méně místa. Zase tak moc ale tvrzené sklo překážet nebude a hlavně dokáže ochránit displej i proti pádům nebo nárazům tvrdých předmětů. A cena je pořád velmi příjemná.

Pouzdro pro Apple Watch je největší ochranou hodinek. Dokáže ochránit displej i ostatní části. A také může poskytnou funkce navíc. Například zvýšit vodotěsnost z 50 metrů na 100. Nevýhodou je pak už značné nabobtnání rozměrů.