Herní sluchátka musí být pohodlná a mít na sobě mikrofon pro komunikaci

Herní sluchátka představují doplněk, který je nezbytný pro všechny hráče počítačových her. Díky nim si mohou lépe hru vychutnat i se spojit s ostatními.

Sluchátka pro hraní jsou kategorií, která nebude na rozdíl od ostatních prosazovat bezdrátové připojení. Je to sice pohodlnější, ale vzhledem k akčním hrám je důležité, aby zvuk nebyl zpožděný a přesně reagoval na aktuální hraní. Často jsou herní sluchátka velká, tedy pohodlná a disponují mikrofonem. Ten se hodí pro propojení s ostatními hráči.

Herní sluchátka s konektorem

U většiny sluchátek je klasický 3,5mm jack konektor. Je tak běžný, že ho najdete na každém počítači a nemusíte po připojení instalovat žádný dodatečný software. Ihned po připojení začnou fungovat a zvuk se automaticky přesměruje do sluchátek. Neočekává se, že taková sluchátka budete nosit ven, takže drátové propojení není obtíží. Vybírejte i podle délky kabelu sluchátek, protože ten, kdo má PC skříň umístěnou pod stolem, by mohl mít problém.

Hráči si potrpí i na pestré barvy a například herní sluchátka s mikrofonem Hoco W102 nabídnou širokou škálu barev. Jejich LED diody jsou efektivním zpříjemněním večerního hraní. K napájení LED diod slouží USB konektor, takže ho stačí zapojit také do PC a sluchátka ožijí.

Mikrofon pro spojení s okolím

Hraní multiplayerových titulů vyžaduje propojení s ostatními. Když vám váš parťák vyřvává z reproduktorů, není to ideální pro vaše okolí, ale ani pro vás. Nemusíte ho dobře slyšet a sluchátka nasměrují zvuk přímo do vašich uší. Ke druhé straně se zase lépe dostanou vaše povely díky mikrofonu na sluchátkách.

Mikrofon je často připevnění na ohebné nožičce, kterou si přizpůsobíte podle vaší hlavy a přihnete k ústům. Sluchátka Hoco W100 ale žádnou takovou nožkou nedisponují. Na levém náušníku se nachází malý mikrofon, který vše výborně zachytí.

Pro každého je ale nejdůležitější pohodlnost sluchátek. Dá se předpokládat, že u hry nějakou tu hodinu strávíte a je tedy dobré mít na hlavně hlavně sluchátka, která vás nebudou tlačit ani jinak omezovat.

⏩ Herní sluchátka