MacBook Pro ProMotion displej je podobný tomu, kterým Apple osadil iPad Pro

MacBook Pro ProMotion displej využívá ke zvýšení obnovovací frekvence. Technologie je to tedy stejná jakou Apple využívá u iPadů Pro.

Nové 14palcové a 16palcové modely MacBook Pro jsou vybaveny technologií ProMotion, která umožňuje, aby displej běžel až na frekvenci 120 Hz. Dynamicky se přizpůsobuje, stejně jako na iPadu Pro se tak automaticky upraví z 24Hz hodnoty.

MacBook Pro ProMotion šetří i baterii

iPhone 13 Pro, který poprvé přinesl ProMotion do Apple telefonů, podporuje obnovovací frekvence od 10 Hz do 120 Hz. Nové MacBooky Pro obsahují stejnou zobrazovací technologii jako špičkový 12,9palcový ‌iPad Pro‌ a mohou běžet na frekvencích od 24 Hz. Podobně jako u iOS 15 a ‌iPhonu 13 Pro‌, Apple říká, že macOS Monterey automaticky přizpůsobí obnovovací frekvenci podle toho, co uživatel dělá, aby šetřil baterii.

Technologie ProMotion přichází také na Mac na tomto novém displeji s adaptivní obnovovací frekvencí až do 120 Hz. ProMotion automaticky mění obnovovací frekvenci tak, aby odpovídala pohybu obsahu na obrazovce uživatele, aby se šetřila výdrž baterie a úkoly byly plynulejší a ještě citlivější. Videoeditoři mohou také uzamknout obnovovací frekvenci, která je optimální pro jejich záběry. Kombinace vynikajícího výkonu XDR a super-fluidní technologie ProMotion z něj dělá nejlepší displej notebooku na světě.

Nové MacBooky Pro jsou poháněny buď čipem M1 Pro nebo ‌M1‌ Max, oba mají výrazně vyšší výkon ve srovnání s čipem ‌M1‌, oznámeným v loňském roce.

Zdroj: Macrumors.com