Apple iPhone 11 cena není závratná, ale ani malá. Vyplatí se telefon koupit?

Apple iPhone 11 cena přesahuje 20tisícovou hranici. Má smysl takový telefon pořizovat a není lepší sáhnout po lepší variantě nebo naopak levnějším přístroji?

Apple uvedl iPhone 11 společně s iPhony 11 Pro a nabízí tento telefon jako levnější alternativu. Samozřejmě je také ochuzen o některé funkce a uživatelé musí počítat s tím, že nedostanou úplně to nejlepší. Na druhou stranu se jedná o velmi výkonný telefon a díky dvojitému fotoaparátu a iOS systému vás bude určitě dlouho bavit. Jak jsou na tom jednotlivé modely cenově?

Apple iPhone 11 cena půjde dolů až příští rok

Oficiální cena iPhonu 11 je v základní variantě s 64GB úložištěm 20 990 Kč. A lze předpokládat, že se nebude měnit až do uvedení nástupce. Telefon se dobře prodává, takže Apple nemusí ze své cenové politiky ustupovat a jak tomu bylo už v minulosti, příští rok na podzim se dočkáme nástupce. Ten by pak měl dostat obdobnou, ne-li stejnou cenovku a iPhone 11 zlevní.

U některých prodejců jde ale už teď iPhone 11 koupit levněji než přímo u Applu a v autorizovaných obchodech.  Není tak na škodu se poohlédnout i jinde. Ze zákona dostanete 2letou záruku všude a pokud by se s telefonem něco stalo, stačí ho zanést do autorizovaného servisu. Nejste tak na prodejce odkázaní.

A co příslušenství?

Příslušenství pro Apple tvoří obrovský segment, protože Apple prodává skutečně jen pár modelů telefonů a výrobci doplňků tak nemusí neustále měnit svůj sortiment. I v důsledku toho tak seženete na iPhony opravdu vše, iPhone 11 nevyjímaje. Mezi základní příslušenství by určitě mělo patřit tvrzené sklo na iPhone 11 nebo ochranný kryt.

Stále populárnější bezdrátové nabíjení pro iPhone také využijete a model 11 bez problémů položíte na jakoukoliv bezdrátovou nabíječku s podporou standardu Qi. Což jsou prakticky všechny. A když už budete u toho výběru, zkuste se zamyslet, co byste využili doma. Chytrá domácnost totiž začíná nabírat na obrátkách a od žárovek, přes zásuvky až třeba po bezpečnostní systém se určitě vyplatí investovat do pohodlí, bezpečí a jednoduchého ovládání.