Představení nového iPhonu přijde na podzim. Levnější verze ale bude dřív

Představení nového iPhonu vychází zase na podzim. Ještě dříve ale Apple ukáže nástupce iPhonu SE a dočkat bychom se měli už na jaře 2020.

Je to každoroční proces a v posledních letech vždy na podzim přichází představení nových iPhonů. Jak tomu bylo v minulosti a jak se jeví budoucnost? Zřejmě přijdou změny.

Představení nového iPhonu na jaře?

Jak už jsme dříve psali, Apple představí nástupce iPhonu SE 2 na jaře roku 2020. Telefon by měl vycházet z iPhonu 8 a dostane výkon současných iPhonů 11. Je to ale výjimka nebo se i dále Apple bude uchylovat k jinému termínu uvedení nových iPhonů? Je ohrožen podzimní termín?

Velmi pravděpodobně dojde k jakémusi protnutí a kalifornská společnost zavede uvádění nových iPhonů dvakrát do roka. Podzimní termín zůstane a přibude nový na jaře. Jednak se tím vyrovná konkurenci, která představuje nové modely několikrát do roka a jednak nebudou muset uživatelé tak dlouho čekat.

V minulosti si nejdelší tradici držel právě podzimní termín a už od iPhonu 4S Apple plánoval svoji akci na září nebo říjen. Vždy to stihl a nikdy se tak nestalo, že by měl nový iPhone zpoždění do listopadu nebo dokonce dále v roce. Výjimkou v této řadě byl pouze iPhone SE, který přišel právě na jaře a to 21. března 2016. Před iPhonem 4S se Apple telefony ukazovaly nejdříve v červnu a ojedinělým případem je vůbec první iPhone, který spatřil světlo světa už v lednu roku 2007.

Dva modely na jaře a další dva na podzim

Podle serveru Appleinsider se dočkáme už v roce 2021 změny v uváděný Apple telefonů a společnost bude chtít ukázat na jaře dva nové iPhony a na podzim další nový pár. Těžko zatím říct, zda se bude v první části roka jednat o levnější zařízení a podzim bude vyhrazen na vlajkové lodi. Možností je i postupné vylepšení během půl roka. To je ale vskutku málo času na perfektní odladění všech komponent a na Apple by to bylo velmi nezvyklé.