Nový iPhone SE zřejmě změní název a bude větší

Nový iPhone SE už nebude tím telefonem, kterým býval originál. I proto se dá čekat, že Apple použije pro jeho nástupce zcela jiný název.

Původní iPhone SE byl malým telefonem, který ve své době poskytoval velmi slušné funkce a v podstatě se jednalo o nejmenší chytrý telefon na trhu s takovým výkonem. Uživatelé si ho oblíbili i vzhledem k ceně, která na Apple byla dost nízká. U nás se základní model prodával za cenu kolem 13 000 Kč, s vyšší kapacitou jste pak zaplatili kolem 16 000 Kč.

Nový iPhone SE už nebude

Název telefonu tvořila písmena SE. Ta znamenala jednoduché označení a to sice „Special Edition“. Už to napovídá, že se jednalo o opravdu speciální edici, která se nebude opakovat a nemůže tak vyjít její druhá generace. V neprospěch označení iPhone SE 2 hovoří i úhlopříčka displeje, která byla pouhé 4 palce. Dnes je prakticky nemožné, aby vyspělý a chytrý telefon nesl tak malou úhlopříčku.

Podle posledních zpráv se spekuluje o tom, že nástupce iPhonu SE bude vycházet z iPhonu 8. Ten už je větší a jeho 4,7palcový displej znamená rozumný kompromis mezi velkou obrazovkou a jednoduchostí používání. Velká spousta uživatelů, a jak se ukazuje hlavně u nás, preferuje menší telefony a takový iPhone 11 Pro Max je pro ně moc velký.

iPhone 9 nebo iPhone 8s?

Pokud Apple nezvolí velmi překvapivě označení iPhone SE 2, tak jaké další varianty mohou přijít? Protože by telefon vycházel z iPhonu 8, hodilo by se označení iPhone 9 nebo iPhone 8s. Druhá varianta může jistě nastat, protože už v minulosti další generaci Apple označoval písmenem s na konci. Příkladem je iPhone 4, iPhone 4s nebo iPhone 5, iPhone 5s.

Tělo nového modelu bude vycházet z iPhonu 8, ale vnitřek se změní a zvýší se výkon. Nejčastěji se mluví o výkonu, kterým disponují nové iPhony 11. V první polovině roku 2020 tak budeme moct spatřit telefon s procesorem Apple A13 nebo poslední generací čipu Neural Engine.