Prodej Apple Watch vzrostl meziročně o více jak 50 %

Prodej Apple Watch každým rokem sílí a uživatelé je kupují víc a víc. Oproti loňskému roku se v rámci 3. čtvrtletí prodalo o více jak 50 % více kusů.

Podle analytické firmy Strategy Analytics společnost Apple dodala ve třetím čtvrtletí roku 2019 odhadem 6,8 milionu chytrých hodinek Apple Watch.

Prodej Apple Watch bude dále růst

Společnost Apple nezveřejňuje prodeje Apple Watch ve svých zprávách, přičemž seskupuje zařízení na zápěstí do kategorie „Ostatní produkty“, takže jsme vycházeli z odhadovaných čísel, které se mohou mezi výzkumnými firmami lišit.

Pokud jsou údaje Strategy Analytics přesné, prodeje Apple Watch vzrostly o 51 % ve srovnání se třetím čtvrtletím minulého roku.


Apple dodal 6,8 milionu chytrých hodinek po celém světě ve Q3 2019, což je nadprůměrný nárůst o 51 procent ze 4,5 milionu ve Q3 2018. Apple Watch zůstávají daleko před svými pronásledovateli a jejich globální podíl na trhu se rozrostl ze 45 procent na 48 procent minulý rok. Apple hodinky nadále odráží silnou konkurenci hladových soupeřů, jako jsou Fitbit a Samsung. ‌ Apple Watch‌ vlastní polovinu celosvětového trhu chytrých hodinek a zůstávají jasným lídrem v oboru.

Čísla naznačují, že nejbližším soupeřem společnosti Apple, který vyrábí nositelná zařízení, je společnost Samsung, která ve třetím čtvrtletí dodala 1,9 milionu chytrých hodinek a získala 13,4 procenta celosvětového tržního podílu. Fitbit, který nedávno získala společnost Google, klesl na třetí místo a ztratil těsně pod 4 procenty svého tržního podílu (11,3 %).

Podle zprávy celosvětový trh inteligentních hodinek výrazně vzrostl, přičemž dodávky dosáhly celkem 14 milionů kusů, meziročně je to o 42 % více. Pozoruhodně je, že růst Apple Watch předčil celkový růst trhu, což naznačuje, že Apple ukrajuje stále větší část odvětví nositelné elektroniky