Zadní kryt iPhone 7 může prozradit vadný telefon. Máte nárok na opravu?

Zadní kryt iPhone 7 schovává čip pro příjem signálu a Apple vydal zprávu, že některé kusy mohou být vadné. Stává se vám často, že vidíte „Žádná služba“?

Asi to zažil se svým iPhonem každý. Když se ocitnete v oblasti, kde není signál operátora, objeví se na displeji v levém horním rohu hláška, že není k dispozici žádná služba. U několik let starého iPhonu 7 to ale může být způsobeno i závadou, o které Apple dobře ví. Pokud se tak děje u vašeho telefonu často, máte možná nárok na bezplatnou opravu. Jen musíte splnit několik podmínek.

Zadní kryt iPhone 7

Program na bezplatnou opravu je určen pro zákazníky, kteří zakoupili iPhone 7 maximálně před třemi lety a stává se jim často, že u telefonu vypadává signál mobilního operátora.

Zadní kryt iPhone 7 za to nemůže

Ve skutečnosti za závadu může chyba na čipu, nikoliv přímo zadní kryt iPhonu 7. Ten jenom komponentu kryje. Pokud si nejste jistí, zda je váš telefon způsobilí k bezplatné opravě, zkontrolujte si to v nastavení.

  • Jděte do Nastavení - Obecné - Informace - Číslo modelu a klepněte na tento řádek
  • V řádku hledejte označení A1660, A1779 nebo A1780
  • Také můžete označení najít na zadním krytu iPhonu 7

 

Pokud máte tu smůlu, že označení koresponduje s výše uvedenými třemi modely, kontaktujte bezplatnou Apple podporu a domluvte s nimi postup opravy. 

Před případným servisem zkontrolujte, zda máte zazálohovaná všechna data a to buď na iCloud, nebo pomocí iTunes. Pokud iPhone 7 má ještě nějaká další poškození, je nutné je nechat opravit před tímto servisem. V opačném případě počítejte s dodatečnými náklady při opravě.

Apple může omezit program na zemi, ve které byl iPhone koupen. Pokud jste si iPhone 7 dovezli ze zahraničí, nemusí Apple uznat jeho opravu v České republice. Záruka se opravou neprodlužuje. 

Zdroj: 9to5mac.com