Selfie tyč do letadla nepatří, občas vám to ale projde

Selfie tyč do letadla si samozřejmě vzít můžete, ale záleží na letecké společnosti, zda vám v rámci příručního zavazadla pobyt s ní v letadle dovolí.

Selfie tyče, stativy nebo monopody jsou většinou vyrobené z kovu a ten do příručního zavazadla nepatří. Většina leteckých společností si bedlivě hlídá, koho a s čím pustí do letadla. S rozmachem těchto zařízení se začíná i řešit otázka přenášení a použití vychytávek na palubách letadel.

Selfie tyč do letadla jako zbraň

Když si projdete diskuze cestovatelů a promluvíte si s fotografy, zjistíte, že jejich zkušenosti jsou velmi různé a nedá se jasně říct, jak se v takovém případě zachovat. Selfie tyč může být dokonce považovaná za zbraň. A nejen ona, kovový stativ dokáže být nebezpečný ještě více.

Cestovatelé proto hledají způsob, jak si co nejvíce pomoct a mít při sobě cestou stativy i selfie tyče. Osvědčilo se přivázat stativ zvenku zavazadla a na požádání bezpečnostních pracovníků je rozložit a nechat prohlédnout. Vše je založeno na oboustranné komunikaci a pokud budete dostatečně dlouho a správně argumentovat, určitě se vám podaří i ty nejnepříjemnější kontroly ukecat.

Malý stativ se také hodí

V případě cestování s malým stativem, jako je například GorillaPod, se téměř vždy setkáte s kladným přístupem a není nutné nic řešit. V příručním zavazadle vám určitě bude moct zůstat.

A pokud byste chtěli mít úplnou jistotu, že selfie tyč přes kontroly projde, zkuste si pořídit ještě jednu plastovou. Sice neposkytuje takovou stabilitu při vysunutí, ale na občasné fotografování postačí. Ve velkém zavazadle pak můžete mít tu lepší.