iPhone kabel může být nebezpečný. Za mořem museli stáhnout prodej

iPhone kabel HeyDay pro nabíjení iOS zařízení musel americký prodejce Target stáhnout z prodeje. Hrozilo nebezpečí úrazu elektrickým proudem.

Target tento týden oznámil stažení z prodeje kabelu s názvem HeyDay. Jednalo se o metrový Lightning kabel s klasickým USB koncem. Tyto kabely se v obchodním řetězci prodávaly od června roku 2018 do ledna letošního roku.

iPhone kabel

Obchod prodal kolem 90 000 kabelů, které mohou způsobit elektrický šok uživateli nebo dokonce požár přeskočením jiskry. To vše způsobuje použitý kov na kabelu. Ten se může při nabíjení spojit s drátem a probíjet. Nabíjecí kabel byl nabízen v fialové, zelené a modré barvě a měl certifikaci MFi. Ta zajišťuje správnou funkčnost s každým iOS zařízením.

iPhone kabel HeyDay se musí okamžitě přestat používat

Pokud byste takový kabel objevili i u sebe, což moc pravděpodobné není, protože u nás se neprodával, ale možné to je, hledejte na něm název Heyday. Na obalu od kabelu je také uvedeno číslo modelu 080 08 8261.

Target nabízí zákazníkům, kteří si kabel zakoupili, bezplatnou náhradu nebo vrácení peněz. Upozorňuje také, že kabel musí zákazníci okamžitě přestat používat a vrátit jej.

Zdroj: Macrumors.com