Xiaomi Haylou GT1 jsou perfektní bezdrátová sluchátka na sport i domácí poslech

Xiaomi Haylou GT1 jsou nová bezdrátová sluchátka. Vynikají dotykovým ovládáním, odolností proti vodě a skvělou výdrží na jedno nabití. Navíc jsou velmi lehká.

Bezdrátových sluchátek je na trhu velké množství. Těžko ale budete hledat tak vybavená a levná sluchátka, jakými jsou Xiaomi Haylou GT1. Mají vše, co budete na poslech hudby potřebovat. Pohodlné ovládání dotykem, nízkou váhu i rozměry, vyšší odolnost proti vodě a samozřejmě poskytují vyvážený a čistý zvukový projev.

Xiaomi Haylou GT1 jako základ

Pokukujete po bezdrátových sluchátkách? V případě špuntových modelů je samozřejmě nejznámějším představitelem Apple se svými AirPods. Nejdražší AirPods Pro stojí skoro 7 000 Kč. Tato Xiaomi sluchátka více jak 10x méně. A rozhodně se nedá říct, že by byla 10x horší. V mnoha parametrech se spíše AirPods zvládnou i vyrovnat.

K propojení využívají moderní Bluetooth 5.0, které zvládne při dobré viditelnosti zůstat s telefonem spojené i na vzdálenost 10 metrů. Rychle se párují a po prvním nastavení se po vyndání z krabičky hned s telefonem spojí. Baterie v každém sluchátku je dostatečně velká, aby vydržela na jedno nabití kolem 4 hodin hraní, ale zase ne tolik, aby výrazněji navýšila váhu sluchátek. Každé sluchátko tak váží pouhé 4 gramy.

Skvěle je řešeno ovládání. Každé sluchátko je obdařeno dotykovou ploškou, která reaguje na jemný dotek. Není tak třeba na sluchátko nijak tlačit. Pouze se ho dotkněte a můžete přijmout nebo odmítnout hovor, zastavit nebo spustit hudební skladbu a v neposlední řadě také vyvoláte hlasovou asistentku Siri.

Odolají dešti i potu

Zrovna v případě odolnosti vůči tekutinám jsou Haylou GT1 lepší než AirPods Pro. Apple sluchátka nesou specifikaci IPX4, kdežto Xiaomi sluchátka IPX5. To znamená, že vydrží i silnější zmoknutí nebo pot při sportování. Zmoknout může i nabíjecí krabička, která je velmi malá a na šířku měří pouze něco kolem 6 cm. Také má v sobě integrovanou baterii a dodá sluchátkům dalších 12 hodin pro přehrávání.

Spolehnout se můžete také na vyvážený zvukový projev. Sluchátka od Xiaomi nejsou žádným nováčkem a v případě telefonování dobře poslouží technologie DSP, která odstraní šum okolí a poskytne čistý zvuk během hovorů. Hudební skladby budete poslouchat se zalíbením, četné recenze sluchátek je označují jako velmi dobrá i po této stránce a není tak důvod bát se nízké cenovky.

Koupit sluchátka Xiaomi Haylou GT1