Apple Car Kia zatím v život neuvede. Kalifornská firma přešlapuje na místě

Apple Car Kia měla oživit. Korejská automobilka měla být podle dostupných informací hlavním výrobcem nového vozidla, ale Apple se s ní zatím nedokázal domluvit.

Několik spekulací v průběhu minulého týdne naznačuje, že Apple diskutoval o výrobě automobilů v koncernu Hyundai s automobilkou Kia. Komunikace obou společností ale zamrzla a momentálně je pozastavena.

Apple Car Kia zatím vyrábět nebude

Apple také diskutoval o svých plánech na vlastní vozidlo s dalšími výrobci automobilů. Neznamená to tedy, že pokud se nedomluví s Kiou, že celý projekt padá. Klidně se můžeme v blízké době dočkat toho, že uzavře dohodu s jinou společností. Podle serveru Nikkei měl Apple vést rozhovory o spolupráci s celkem 6 japonskými výrobci aut. Automobilka by měla mít na starost hlavně samotnou výrobu.

Začátkem tohoto týdne CNBC uvedla, že Apple je blízko dokončení dohody s jihokorejskou Kiou. Jednání Applu s Hyundai jsou známa od začátku ledna, kdy Hyundai potvrdil, že s Apple diskutoval.

Chápeme, že Apple diskutuje s řadou světových výrobců automobilů, včetně Hyundai Motor. Jelikož je diskuse v počáteční fázi, nebylo nic rozhodnuto,“ uvedla společnost. O několik hodin později Hyundai vrátil prohlášení a odstranil odkaz na Apple.

Oznámení společnosti Hyundai a další spekulace Apple rozrušily. Podle agentury Bloomberg není jasné, zda a kdy by mohly pokračovat diskuse, ale existuje omezený počet výrobců automobilů, kteří by byli schopni vyrábět vozidla pro Apple.

Apple má nějaký čas na vyřešení svých výrobních plánů. Jak Bloomberg v dřívější zprávě uvedl, bude to trvat pět až sedm let, než bude ‌Apple Car‌ připraven ke spuštění.

Zdroj: Macrumors.com