Wireless charger je bezdrátová nabíječka, která má spoustu výhod oproti kabelům

Wireless charger nabíjí zařízení bezdrátově a nepotřebuje žádné kabely. Pokud váš telefon podporuje Qi standard, máte vyhráno a drtivá většina bezdrátových nabíječek půjde využít.

Nové iPhony už podporují bezdrátové nabíjení a díky tomu je můžete nabíjet bez nutnosti zapojování kabelů. Už od verze iPhone 8 a iPhone 8 Plus si užijete tuto funkci. Dalšími telefony jsou pak iPhone X, iPhone XR, iPhone Xs, iPhone Xs Max, všechny iPhony 11 a nejnovější iPhony 12. I budoucí Apple telefony budou podporovat bezdrátové nabíjení a také speciální magnetické MagSafe.

Wireless charger zvládne i rychlé nabíjení

Možná i kvůli podpoře bezdrátového nabíjení nemají majitelé iPhonů 8 a iPhonů 8 Plus moc důvodů k přechodu na novější telefon. Jedná se o skutečně velmi šikovnou funkci, kterou oceníte doma i v kanceláři.

Praktické fungování doceníte v několika případech. Když jdete spát, doma je tma a těžko se vám hledá kabel a způsob, jakým ho do telefonu zapojit. Jednoduše iPhone položíte na noční stolek, kde čeká bezdrátová nabíječka.

V kanceláři, když máte nabíječku na pracovním stole a potřebujete iPhone občas vzít do ruky. S připojeným kabelem byste museli neustále telefon odpojovat a zapojovat.

I doma, kde necháte nabíječku na nějaké skříňce oceníte jednoduchost využití. Minimálně z estetiských důvodů, protože nikde nebudou trčet otravné kabely.

Dejte si pozor na parametry

Bezdrátová nabíječka iPhone musí být schopna nabít rychle a hlavně spolehlivě. Proto se vyhněte pomalým řešením. U popisu produktu hledejte údaj o výkonu, který je vyjádřen ve wattech. iPhony podporují maximální výkon 7,5 W. Když tedy u nabíječky svítí, že podporuje 5 W, zkuste se podívat také na další.

V praxi činí rozdíl nabíjení 5W nabíječkou oproti 7,5W za půl hodiny zhruba 7 % energie. Není to mnoho, ale každý ušetřený čas se hodí.