Titanový iPad by měl v budoucnu nahradit kov a zvýší se tak odolnost tabletu

Titanový iPad nahradí současnou kovovou konstrukci. Hliníkové šasi není tak pevní, aby odolalo hrubšímu zacházení. Titan by mohl odolnost navýšit a zařízení zpevnit.

Podle zdrojů citovaných společností DigiTimes Apple zvažuje výrobu budoucích iPadů s konstrukcí ze slitiny titanu. Ta nahradí kov na bázi hliníku používaný v současných modelech.

Titanový iPad zesílí šasi

Zpráva se objevuje z továrny pokrývající produkci nadcházejícího iPadu deváté generace. Ten bude údajně zahrnovat aplikaci PVD (fyzikální depozice par) pro zvýšení odolnosti zařízení proti poškrábání.

Nový iPad bude také vybaven konstrukcí z hliníkové slitiny, která bude zpracováno pomocí PVD. Zdroje také odhalily, že Apple zvažuje vybavení iPadů kovovým šasi na bázi titanu, ale vysoké náklady mohou být překážkou.

Tvrzení navazuje na podobnou zprávu z minulého měsíce, která naznačuje, že špičkové modely iPhonů v roce 2022 budou obdařené novým designem. Stávající pouzdra z hliníku a nerezové oceli mohou být vyměněné za titan. A to kvůli jeho tvrdší pevnosti a odolnosti.

Patenty uvádějí víc

Pověsti se shodují s nedávným průzkumem společnosti Apple ohledně životaschopnosti titanových obalů pro její produkty, které zahrnují patenty související s používáním zpracovaného titanu s jedinečnými vlastnostmi pro budoucí MacBooky, iPady a iPhony. Ve srovnání s nerezovou ocelí má titan relativně vysokou tvrdost, díky níž je odolnější vůči poškrábání, a díky své tuhosti je dostatečně odolný, aby vydržel ohýbání.

Síla titanu však také ztěžuje leptání, takže Apple vyvinul tryskání, leptání a chemický proces, který může poskytnout titanovým skříním vysoce lesklou povrchovou úpravu pro atraktivnější vzhled. Apple také zkoumal použití tenkých povrchových povlaků z oxidu, které mohou zmírnit působení otisků prstů a ulpívání šmouh.

Pokud jsou nejnovější zprávy přesné, bylo by to poprvé, co by Apple použil titan v iPhonech‌ a iPadech. Společnost v nedávných modelech Apple Watch použila titan jako volitelný materiál pouzdra a fyzická Apple Card je vyrobena z titanu, ale nejnovější iPhony a iPady jsou vyrobeny z nerezové oceli nebo hliníku.

Zdroj: Macrumors