Apple MagSafe přidává magnetické nabíjení. Jaké telefony ho podporují?

Apple MagSafe je funkce určená pro Apple telefony iPhone 12. Nabíjecí plocha se magneticky přichytí k zádům telefonu a bezdrátově zařízení nabije. Jaké příslušenství lze koupit?

S modely iPhone 12 a 12 Pro, které byly představeny v říjnu 2020, Apple znovu oživil název MagSafe, který se kdysi používal pro odtrhávací magnetické nabíjecí kabely určené pro MacBook. Nový MagSafe se stále týká příslušenství na bázi magnetů, ale tentokrát je určen spíše pro iPhone než Mac.

Apple MagSafe výhradně pro iPhony 12

Použití nabíječky MagSafe se staršími iPhony je možné, ale nedoporučuje se to, protože nabíjení je pomalejší než u 7,5W nabíječek založených na Qi. Zdá se, že nabíjení MagSafe nabíječky při spárování se staršími zařízeními dosahuje přibližně 5 W, a při testování se ukázalo, že nabíječka MagSafe je pomalejší než použití obyčejné staré nabíječky Qi.

Testování naznačuje, že nabíječka MagSafe nabíjí ‌iPhone 12‌ méně než o polovinu rychleji než kabelová 20W USB-C nabíječka. S 20W nabíječkou se byl zcela vybitý ‌iPhone‌ schopen nabít na 50 % za 28 minut a stejné 50% nabití trvalo na MagSafe přes hodinu.

Příslušenství s podporou MagSafe

Společnost Apple navrhla pouzdra, peněženky a nabíječku MagSafe pro použití s iPhony. Další výrobci vytvářejí produkty kompatibilní s MagSafe a v dohledné době budou jistě ve velkém přibývat.

Pro nabíjení s MagSafe telefonu v krytu je nutné, aby i pouzdro MagSafe podporovalo. Podívejte se na naší nabídku MagSafe pouzder, které nestojí o moc více než běžná pouzdra.