YouTube Premium začne podporovat funkci Obraz v obraze v iOS

YouTube Premium je předplatné pro uživatele populárního videoportálu. Nyní dostávají předplatitelé výhodu v podobě využití funkce Obraz v obraze v iOS.

Google zavedl podporu Obrazu v obraze jako experimentální funkci pro prémiové předplatitele YouTube. Ta jim umožňuje sledovat video v malém okně, když je aplikace zavřená.

YouTube Premium a návod na PIP

Pokud jste předplatitelem YouTube Premium a chcete vyzkoušet obraz v obraze, postupujte takto:

  • Spusťte webový prohlížeč a přihlaste se ke svému účtu na YouTube.com
  • Přejděte na www.youtube.com/new
  • Přejděte dolů na Picture-in-picture on iOS
  • Klikněte na Try it out

Když jste v aplikaci YouTube a sledujete video, vraťte se na domovskou obrazovku přejetím nahoru nebo stisknutím tlačítka Domů a vyskočí mini přehrávač funkce Obraz v obraze. Google poznamenává, že zamknutím telefonu při sledování v tomto režimu se video pozastaví, ale můžete jej obnovit pomocí ovládacích prvků médií na obrazovce uzamčení.

Google v červnu oznámil, že podpora funkce bude k dispozici jak pro prémiové, tak pro neplatící uživatele aplikace YouTube v USA. Někteří lidé mimo USA ale mohli experimentální funkci zprovoznit, takže by mohla být celosvětově k dispozici.

Google však uvádí, že tato funkce je k dispozici pouze do 31. října. Společnost nevysvětluje, co se stane poté, ale doufejme, že právě tehdy se podpora zavede jak pro předplatitele, tak pro neplatící uživatele, jak bylo původně slíbeno. Zda však bude stále k dispozici globálně mimo svůj experimentální kontext, se teprve uvidí.

Zdroj: Macrumors