iOS 15 Safari bude nadále obsahovat adresní řádek v horní části

iOS 15 Safari přesouvá adresní řádek nahoru. Po pokusu Applu dát tento prvek úplně dolů a nevoli uživatelů se naštěstí vrátil na své původní místo.

Apple v systému iOS 15 představil nové prostředí Safari. To přesouvá rozhraní URL a kartu na spodní část iPhonu, což je rozhodnutí, které bylo u uživatelů ‌iPhone‌ kontroverzní.

iOS 15 Safari v betě

Po celou dobu testování beta verze Apple vylepšuje design prohlížeče Safari na ‌iPhonu.‌ V beta 6 dochází k dalším vylepšením. Spodní panel karet byl přepracován tak, aby se zobrazoval pod obsahem stránky, a Apple také přidal přepínač pro zobrazení adresního řádku v horní části iPhonu. Nikoli ve spodní části.

Přidáním přepínače pro zobrazení adresního řádku v horní části rozhraní se Safari vrací do prostředí podobnějšího iOS 14 a vrací mnoho změn systému iOS 15‌. Když je zapnutá možnost spodního pohledu, Safari nabízí vyhrazený panel nástrojů s tlačítky ve spodní části rozhraní. To je také vylepšení oproti předchozímu plovoucímu designu.

Apple také představil nové možnosti nastavení pro odstranění tónování webových stránek a povolení lišty Tab v režimu na šířku. Dříve existovalo nastavení přístupnosti „Zobrazit barvu na liště karet“, které se zdá být stejné jako u nového přepínače „Povolit tónování webových stránek“.

Apple dříve přidal podobné přepínače v iPadOS 15 a macOS Monterey, aby nabídl buď samostatný panel karet (což bylo původní výchozí nastavení při spuštění beta verzí systému), nebo sloučený panel karet, který je více podobný předchozímu designu.

Zdroj: Macrumors