Wi-Fi 6E má být v novém iPhonu 13. Nabídne vyšší rychlost a dosah

Wi-Fi 6E je novým standardem bezdrátového přenosu dat a vypadá to, že iPhone 13 nezůstane pozadu. Novinka umožňuje používat i 6GHz pásmo a má lepší zabezpečení.

iPhone 13, který bude uveden na trh koncem tohoto roku, bude vybaven vylepšeným protokolem Wi-Fi 6E, který uživatelům nabídne přístup k rozšířené verzi rámce WiFi 6 s přidanou výhodou 6GHz pásma, uvádí server DigiTimes.

Wi-Fi 6E nese několik výhod

Apple představil Wi-Fi 6 s iPhonem 11 v roce 2019 a ve srovnání s předchozím standardem Wi-Fi 5 nabízí Wi-Fi 6 výrazně vylepšené rychlosti a zabezpečení. Wi-Fi 6E přidává minimální změny ve srovnání s Wi-Fi 6. Kromě přidaného 6GHz pásma, což bude mít za následek větší šířku přenosu a menší rušení u zařízení, která podporují Wi-Fi 6E.

DigiTimes říká, že jelikož Apple plánuje zahrnout novější standard do letošního vlajkového modelu, v příštím roce se pomalu stane standardem pro iOS zařízení a Android, přestože byl oznámen teprve loni.

Apple je připraven začlenit technologii Wi-Fi 6E do svých nových telefonů iPhone pro letošní rok a očekává se, že se tato technologie stane v roce 2022 standardní funkcí chytrých telefonů.

LiDAR pouze u řady Pro

Dnešní zpráva také znovu připomíná minulé zprávy, že LiDAR snímač, který je v současné době exkluzivní pro špičkové modely Pro a Pro Max iPhonu 12, zůstane exkluzivní pouze pro tyto varianty. Zprávy začátkem roku přinesly možnost rozšíření LiDARu na všechny modely této sestavy. Je však stále nepravděpodobné, že by tomu tak opravdu bylo.

Očekává se, že ‌iPhone 13‌ bude ve srovnání s ‌iPhonem 12‌ drobným upgradem. Mluví se o pokročilejších displejích, vylepšených fotoaparátech a menším výřezu.

Zdroj: Macrumors