Adaptér SIM se hodí pro využití Nano SIM u všech zařízení

Adaptér SIM využijete pro více zařízení. Nyní je hlavním rozměrem Nano SIM, ale starší zařízení používala často větší rozměr. Redukce je nejlepší možností a stojí pár korun.

Kdysi byl velký problém s kompatibilitou SIM karet. Nejstarší originální velikost se často používala u známých černobílých Nokií a podobných telefonů před 15 lety. Také iPhone začínal s touto velikostí a do iPhonu 3GS se používala. Poté přišla menší Micro SIM a v iPhonu vydržela jen do iPhonu 4S. Všechny novější Apple telefony, počínaje iPhonem 5, pak už využívají nejmenší Nano SIM. Nejmodernější možností je pak virtuální e-SIM.

Adaptér SIM pro všechny případy

Mobilní operátoři dnes poskytují SIM karty ve všech velikostech. Pokud si pořídíte nové číslo, dostanete plastovou kartičku ve všech 3 velikostech. Je už jen na vás, kterou zvolíte. Snad každý ale ostatní dvě vyhodí a používá jen tu, kterou má uvnitř telefonu. Když musíte použít starší zařízení, často vaše Nano SIM není kompatibilní.

Adaptér SIM karet 3v1 nabízí vše co potřebujete. V balení jsou 3 redukce. Z Nano SIM na Micro SIM, z Micro SIM na standardní velikost a z Nano SIM na největší SIM. Zároveň s redukcemi je v krabičce vložena i jehlička pro vysunutí šuplíku se SIM z iPhonu. Pokud tedy nechcete používat kancelářskou sponku, nebo jste tu originální ztratili, bude se hodit.

Virtuální e-SIM jako standard

Všichni 3 hlavní operátoři v ČR podporují možnost využití e-SIM. V případě Applu se jedná o iPhony XS, XS Max, XR a novější s iOS 12.1 a novějším. Pokud tyto náležitosti splňujete, můžete si u operátora zřídit druhý tarif. V telefonu pak využíváte dvě čísla zároveň. Můžete tak činit v několika případech: 

  • Používat jedno číslo jako služební a druhé jako osobní
  • Přidat si v zahraničí místní tarif
  • Jeden tarif využívat pro data a druhý pro hlasové služby

Časem zřejmě úplně odpadne nutnost vkládání plastového štítku do útrob telefonu. Do té doby je ale redukce SIM na všechny velikosti užitečnou vychytávkou.