Jak vypadá aplikace Domácnost na watchOS 10

V systému watchOS 10 bylo přepracováno 7 nativních aplikací pro Apple Watch a jednou z nich je aplikace Domácnost. Velká aktualizace sbližuje prostředí Apple Watch HomeKit s iPhonem. Podívejte se, jak nová aplikace Domácnost vypadá a funguje na Apple Watch.

Systém watchOS 10 přináší velké přepracování prostředí Apple Watch s novým uživatelským rozhraním widgetů, funkcemi pro duševní zdraví, jako je sledování nálady, novými ciferníky hodinek a redesignem, který přichází s nativními aplikacemi, jako jsou Počasí, Akcie, Mapy, Zprávy, Světové hodiny, Srdeční tep a právě Domácnost.

Pro osvěžení ukážeme hlavní obrazovku aplikace Domácnost v aktuálním watchOS 9:

watchOS 9 Domácnost

Po loňském zásadním přepracování aplikace Domácnost v systému iOS 16 pro iPhone přišla tentokrát řada na Apple Watch, které se dočkaly aktualizace v systému watchOS 10.

watchOS 10 Domácnost

Systém watchOS 10 je nyní k dispozici v beta verzi - ale mějte na paměti, že pokud si ho na Apple Watch nainstalujete, není možné provést downgrade na watchOS 9. Více informací o instalaci watchOS 10 beta verze najdete v našem článku.

  • Po spuštění nové aplikace Domácnost v systému watchOS 10 jsou v horní části záběry z kamer, dále čtyři rychlá tlačítka pro klimatizaci, světla, zabezpečení a reproduktory a pod nimi vaše oblíbená HomeKit zařízení.
  • Přejetím prstem úplně nahoru se zobrazí tlačítko Intercom.
  • Klepnutím na šipku zpět v levém horním rohu zobrazíte kategorie a všechny své místnosti
  • Klepnutím na HomeKit zařízení v nové aplikaci jej zapnete/vypnete (zamknete/odemknete, otevřete/zavřete atd.) nebo klepnutím na ikonu tří teček (...) získáte přesné ovládání například termostatů a světel.

Takhle vypadá a funguje nová aplikace Apple Watch Domácnost v systému watchOS 10:

Tady je hlavní obrazovka s videopřenosy nahoře. Klepnutím na záběr si můžete prohlédnout bližší pohled nebo klepnutím v pravém dolním rohu sekce s videem zobrazit všechny HomeKit kamery.

watchOS 10 Domácnost kamery

Dále jsou zde rychlá tlačítka pro kategorie klimatizace, světel, zabezpečení a reproduktorů. A úplně vpravo nahoře je vidět, jak vypadají dlaždice HomeKit zařízení s novou aplikací Domácnost v systému watchOS 10.

Nové kategorie rychlého přístupu pro klima, světla, zabezpečení a reproduktory jsou opravdu praktické a v horní části jsou tlačítka, která umožňují například vypnout všechna světla nebo pozastavit všechny reproduktory.

Domácnost Apple Watch

Na hlavní obrazovce přejeďte úplně nahoru, abyste viděli tlačítko Interkom, a klepněte na šipku zpět, abyste viděli položky Doma, Oblíbené a Scény, za nimiž následují všechny vaše místnosti.

watchOS 10 intercom

U jednotlivých zařízení to vypadá tak, že klepnutím na ikonu (...) získáte ruční ovládání. Některá zařízení budou mít více ovládacích prvků, mezi kterými lze přejíždět:

Apple Domácnost topení

A tady se podívejte, jak vypadá ovládání zařízení, jako jsou chytré zámky a stmívatelná světla:

HomeKit chytrý zámek

Celkově si myslíme, že jde o skvělou aktualizaci, která zážitek z Apple Watch a aplikace Domácnost srovnává s iOS. Je mnohem snazší rychle získat přehled o tom, co se u vás doma děje, přistupovat k zařízením a ovládat je.