Výpočet tělesného tuku není jednoduchý. Chytrá váha ho udělá za vás

Alespoň běžnou osobní váhu má ve své domácnosti snad každý. Výpočet tělesného tuku vám ale neřekne. Chytrá váha ano a umí toho ještě o poznání více.

Metod, jak zjistit tělesný tuk je poměrně hodně. Můžete jej vypočítat opravdu složitým vzorcem, použít kalkulačku na internetu, navštívit specializované zařízení, anebo si pořídit chytrou váhu. Vyjma v případě navštívení zdravotnického zařízení ale musíte vždy počítat s tím, že výsledek je pouze orientační. Odchylky jsou však minimální.

 

Výpočet tělesného tuku přenechte jiným

Optimální množství tuku v těle se liší zejména dle pohlaví a věku. Dělí se do čtyř stupňů, kdy procento tělesného tuku s věkem přibývá. Kde by tedy měl mít 19letý mladík 10,8 procenta, více jak 60letý kmet již může mít 20,3 procenta – bavíme-li se o výborných hodnotách (u žen to je 18,8 až 27,8 procent). Nechcete-li však nikde nic hledat, porovnávat, měřit a doufat ve správnost zadaných hodnot, chytrá osobní váha vše vyřeší za vás.

Chytrá osobní váha od společnosti Huawei vás vyjde jen na tisíc korun, přičemž umí měřit až 9 údajů o vašem těle. Pro co nejpřesnější měření je vybavena čtyřmi senzory, mezi nimiž prochází elektrické signály. Tím, jak se šíří vaším tělem, je pak složité algoritmy vyhodnocují a vám sdělí výsledek. Tato metoda je samozřejmě maximálně bezpečná.

Chytrá osobní váha od Xiaomi stojí 1 190 Kč, nabízí tenký design, má skrytý LED displej a na jedno vážení vám sdělí 10 údajů. Mezi ty patří např. BMI, hmotnost tělesného tuku, kostní hmoty, množství bílkovin v těle, viscerálního tuku atd. O vše se starají elektrody z nerezové oceli.

Obě váhy samozřejmě poskytují i mobilní aplikaci pro operační systémy Android a iOS. V nich vidíte všechny naměřené hodnoty v přehledném grafu, přičemž se zde nachází i historie. Můžete si tak procházet váš progres příbytku nebo naopak úbytku nejen tělesné hmotnosti, ale i jiných hodnot. Aplikace jsou navíc zdarma.