Výměna skla Apple Watch vyjde draho, pořiďte si raději to ochranné

Výměna skla Apple Watch je jejich nejdražší opravou. Předcházet jí přitom můžete tvrzenými skly v hodnotě několika stokorun. Podívejte se na varianty.

Výměna skla Apple Watch stojí v servisech od 3 500 Kč dle jejich generace. Pokud se vám rozbije např. to u nejnovější 4. generace, vyjde vás jeho výměna klidně i na 8 200 Kč. V takovém případě už se pomalu vyplatí koupit celé nové zařízení. To aktuálně stojí ve své 40mm variantě 11 290 Kč, v případě 44mm pouzdra pak 12 090 Kč.

Poškodit sklo chytrých hodinek je přitom velice snadné. Oproti iPhonům je totiž nosíte v neustálém kontaktu s okolím. Díky tomu, že je máte na svém zápěstí, s nimi tak snadno ťuknete o obložku dveří, nebo je naopak odřete o štukovanou zeď. A věřte, že tyto případy nejsou nijak výjimečné. A i když se Apple snaží jejich sklo udělat co nejvíce odolné, někdy máte jednoduše smůlu.

I když jsou i pro Apple Watch dostupné různé kryty, v tomto případě se vyplatí sáhnout spíše po tvrzeném sklu. Pokud jej následně rozbijete, taková výměna skla Apple Watch je nejen že otázkou chvilky, ale i nepoměrně méně vynaložených financí. Dle modelu totiž stojí již od 179 Kč.

 

Výměna skla Apple Watch je drahá, tvrzené sklo vyjde na pár stovek

Takové tvrzené sklo pro Apple Watch od společnosti Hoco pro nejnovější Apple Watch Series 4 vás vyjde jen na 399 Kč. Pokud byste jej sháněli pro variantu hodinek s 42mm pouzdrem, je cena ještě o 100 Kč nižší. Výměna skla Apple Watch v nějakém servisu je tedy poměrně nákladnější, než investice pár stovek korun do příkladné ochrany.

Ta je navíc ultra tenká, protože má sílu pouhých 0,1 mm, přičemž její tvrdost je 9H. K tomu se vyznačuje výbornou propustností světla, takže se nemusíte bát, že by podobné tvrzené sklo Apple Watch ubíralo na jasu displeje. Pokud se pak bojíte, že byste jej nemuseli ustavit zcela správně, na prodejně vám jej, obvykle za mírný poplatek, přímo aplikují.