Apple Watch zašlapaly konkurenci. Proč ještě používáte jiné hodinky?

Apple Watch hlásí další rekordní kvartál. Za 3 měsíce za ně Apple utržil přes 5 miliard dolarů. Noví uživatelé zobají Applu z ruky.

Chytré hodinky Apple Watch jsou nadále velmi silným zdrojem růstu pro Apple. Během 2. čtvrtletí fiskálního roku (ten představuje zhruba období od ledna do března kalendářního roku 2019) se Tim Cook společně s finančním ředitelem Lucou Maestri pochlubili, že tři čtvrtiny všech prodejů pochází od zákazníků, kteří si Apple Watch koupili poprvé. V číslech je zahrnuto i příslušenství jako pásky na Apple Watch nebo  různé nabíječky.

Apple Watch drtí konkurenci

Apple říká, že právě druhý kvartál je tím nejlepším obdobím mimo prvního čtvrtletí obsahujícího svátky. Neuvěřitelné číslo zobrazující přes 5 miliard dolarů ukazuje prodeje Apple Watch a příslušenství pro ně. Ještě zajímavější je nárůst prodejů, který meziročně stoupl o 3,94 miliard. Apple.

Apple Watch

Apple říká, že ve druhém čtvrtletí roku 2019 je pro Apple Watch nejlepším obdobím bez svátků. Celkově vzato, kategorie Apple, která je k dispozici pro domácnost, a příslušenství, představuje nový rekordní rekord v březnu s příjmy ve výši 5,1 miliardy dolarů. To je o 3,94 miliardy dolarů více než v předchozím čtvrtletí. Tim Cook dokonce řekl, že pokud by měl Apple prodávat jen Apple Watch, řemínky Apple Watch a další, mohl by aspirovat na umístění v žebříčku Fortune 200. Což znamená, že by se stal jednou z dvou set nejhodnotnějších firem světa.

Nejzajímavějším údajem je ale skutečnost, že tři čtvrtiny zákazníků jsou majiteli prvních Apple Watch. Nikdy předtím tyto hodinky neměli. Apple tak dokáže cílit na další uživatele a stále rozšiřuje jejich základnu. Určitě mu pomáhá i skvělá provázanost s iPhonem a třeba i to, že určité příslušenství lze použít pro více zařízení. Například jako nabíječka Apple Watch, která obsahuje adaptér, kterým nabijete i iPhone.

Dále to znamená i dlouhou životnost samotných Apple Watch. Zákazníci nenakupují stále nové, ale nějakou dobu vydrží i se staršími modely. Ochranné sklo na Apple Watch nebo pouzdro na Apple Watch tak v tomto ohledu mohou hodně pomoct.

Zdroj: 9to5mac.com