Sluchátka AirPods dostanou kouče s několika senzory

Sluchátka AirPods mohou v budoucnu podporovat chytré funkce na monitoring zdraví. Apple pracuje na senzorech pro sledování pohybu.

Technologie by umožnila sluchátkům vyhodnotit typický pohyb hlavy uživatele a díky tomu i další běžné pohybové cvičení. Proto by mohl Apple integrovat do AirPods chytrého kouče se zpětnou vazbou. Alespoň takovou představu předložil v patentové přihlášce, kterou podal v březnu loňského roku.

AirPods 3

Zpětná vazba by přitom byla jak hlasová, tak by se zapisovala do aplikace jako vyhodnocení vašeho cvičení. Doprovodné snímky patentu ukazují sluchátka, která jsou velmi podobná současným AirPods. Technologie se může ale rozšířit i do sluchátek Beats, například do sportovních PowerBeats.

Sluchátka AirPods ve spolupráci s Apple Watch

Apple Watch už od systému watchOS 5 zvládnou automaticky detekovat trénink. Jakmile třeba vyběhnete, po chvilce hodinky zahlásí, že lze přepnout na měření cvičení. Stačí jen potvrdit. Díky novým pohybovým senzorům v AirPods by mohlo dojít ke spolupráci s hodinkami a systém by měl k dispozici daleko více dat o přesných pohybech uživatele.

Pohybové senzory ale nemusí být jediným chytrým sledovačem. Už dříve se spekulovalo o zavedení potlačení okolního zvuku, které by dalo sluchátkům AirPods jasnější podání zvuku v hlučném prostředí. Už teď jsou na trhu sluchátka s detekcí tepové frekvence. A přijít může i monitoring potu. Obal na Apple AirPods by také mohl nějaký senzor dostat.

Sluchátka AirPods

Pokud by měla AirPods sledovat tepovou frekvenci nebo mít odhlučnění, musel by se změnit jejich design a tím pádem i pouzdro na AirPods. Ten by musel být těsnější, aby více přilehl na ucho. Otázkou zůstává spotřeba energie, která by jistě rapidně vzrostla, také cena by určitě šla nahoru.

AirPods 3 asi až příští rok

Pověsti o chytrých AirPods, která budou monitorovat zdraví sahají už pěkných pár měsíců do minulosti. Je ale jasné, že touto cestou se Apple hodlá ubírat a stále více integrovat chytrá a zdraví prospěšná řešení do svých produktů. Jestli se AirPods 3 objeví ještě v tomto roce, není jisté, ale spíše čekejme do roku 2020.

Zdroj: Appleinsider.com