iPad Smart Cover je zajímavé příslušenství. Existují ale alternativy

iPad Smart Cover se hodí, když chcete decentně chránit displej tabletu, anebo hledáte praktický stojánek. Na trhu jsou ale dostupná i řešení jiných výrobců.

Smart Cover na iPad je vyrobený z jediného kusu polyuretanu nebo kvalitní kůže a chrání přední stranu zařízení. Na vnitřní straně má jemnou podšívku z barevně sladěného mikrovlákna, která pomáhá udržovat displej čistý. Při otevření iPad probudí a při zavření zase uspí. Za to vděčí obsaženým magnetům. Těmi je i k samotnému zařízení přichycen. Přeložením do různých pozic uděláte ze Smart Coveru stojánek na čtení, sledování videí, psaní nebo videohovory přes FaceTime.

 

iPad Smart Cover přímo od Applu

Díky stále stejným rozměrům tabletů, seženete v Apple Online Store iPad Smart Cover ve třech jeho velikostech. Jedna je dostupná pro iPad 5. a 6. generace a iPad Air 1 či 2. Tento ve své polyuretanové variantě stojí 1 190 Kč. Dostupný je v uhlově šedé, pískové růžové, půlnočně modré, bílé a (PRODUCT)RED červené barevné variantě.

Smart Cover na 10,5palcový iPad Air (3. generace) a 10,5palcový iPad Pro vás ve své polyuretanové variantě vyjde na 1 390 Kč a to v papájové, uhlové šedé, pískově růžové a bílé barvě. Pokud byste jej chtěli v kožené variantě, už za něho zaplatíte vysokých 1 990 Kč. Barevné varianty jsou elektro modrá, bledě růžová, půlnočně modrá, sedlově hnědá, černá a (PRODUCT)RED červená.

Vlastníte-li iPad mini 4. nebo 5. generace, iPad Smart Cover seženete i pro tyto modely a to za 1 190 Kč v jeho polyuretanové variantě. Koženou byste hledali marně. Dostupné barevné varianty jsou papájová, uhlově šedá, pískově růžová a bílá.

 

Řešení třetích stran

Chcete-li sáhnout spíše po řešení výrobců třetích stran, vyplatí se hledat značky jako jsou Hoco nebo Pipetto. Výhoda prvního řečeného je především cena, protože iPad Smart Cover od této značky vás vyjde jen na 699 Kč. Navíc se prodává i v podobě tz. Smart Case, takže ochrání i zadní stranu tabletu.

Pipetto pak nabízí řešení i pro iPady Pro, u kterých Apple s podobným příslušenstvím nepočítá. Cena je 1 199 Kč. Navíc díky „Origami“ přídomku ve jméně umožňuje podstatně více možností, jak jej složit.

Opravdu robustní řešení pak nabízí společnost UAG. Nechcete-li si tedy chránit jen displej, ale potřebujete mít tablet jako v bavlnce zabalený celý, ceny různých variant pro různé modely iPadů se pohybují od 1 349 Kč.