Výměna displeje iPhone SE se nemusí prodražit, zvládnete ji i sami

Výměna displeje iPhone SE se nemusí odehrávat jenom ve specializovaném servisu. Stačí si koupit displej, najít si návod a výměnu udělat doma.

Určitě se vám už stalo, že váš telefon spadl na zem, potloukl se, a možná i rozbil. Zvlášť rozbitý displej může udělat pořádnou paseku. Jednak je to opravdu nevzhledné, můžete se o sklo i říznout a pak nemusí správně fungovat na dotyky a zobrazovat informace.

Výměna displeje iPhone SE v servisu

Pokud se nám rozbije displej na telefonu, většinou budeme hledat Apple servis, ve kterém provedou výměnu. Někdy to zvládnou i za pár hodin, takže skoro na počkání a můžete telefon hned používat. Cena se v tomto případě ale pohybuje kolem 2 000 Kč. Je tak nutné zvážit, zda se vůbec vyplatí. Samotný iPhone SE totiž už pořídíte od 2 500 Kč.

V servisu máte jistotu, že oprava bude provedena správně a pokud ne, máte většinou v ruce záruku. Stačí ji tak uplatnit a opravu reklamovat. Není důvod k obavám

Výměna displeje iPhone SE doma

Naproti tomu výměna displeje v domácích podmínkách poskytuje výraznou slevu. Je ale dobré si pořádně projít návod na výměnu a nejlépe se podívat na video, kde je ukázaný krok po kroku jak displej vyměnit. V tomto ohledu je jistotou web iFixit, na kterém najdete detailní popis opravy všech Apple produktů. A to s obrázky i videem.

Cenově můžete ušetřit opravdu hodně. LCD displej s dotykovou vrstvou pro iPhone SE se prodává za cenu kolem 600 Kč. Dbejte také na to, jakou barvu telefon má. Displej s předním krytem je totiž v černé nebo bílé variantě.

Každý se tak musí rozhodnout, co je pro něj výhodnější. Jestli se nebojíte a máte rádi elektroniku, můžete výrazně ušetřit. V opačném případně nechte výměnu servisu.