Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Větší baterie v iPhonu umožní nový čip. Apple ho chystá i do iPadů a Maců

Větší baterie v iPhonu se mohou objevit už brzy. Také pro iPady a Macy Apple chystá větší bateriové články. Ty se do útrob zařízení vejdou díky menším interním čipům.

Podle DigiTimes plánuje Apple u budoucích iPhonů, iPadů a MacBooků používat menší interní komponenty ve snaze zvýšit velikost baterie v zařízení.

Větší baterie v iPhonu už brzy

Apple plánuje výrazně zvýšit adopci IPD nebo-li integrovaných pasivních zařízení pro periferní čipy ve svých produktech. Tyto novinky budou štíhlejší a umožní vyšší výkon a zároveň zaberou méně vnitřního prostoru uvnitř zařízení, což umožní větší baterie.

Očekává se, že Apple výrazně zvýší přijetí IPD (integrovaných pasivních zařízení) pro nové iPhony a další iOS zařízení. To podle průmyslových zdrojů poskytne robustní obchodní příležitosti výrobním partnerům TSMC a Amkor.

Periferní čipy pro iPhony, iPady a MacBooky jsou stále štíhlejší s vyšším výkonem. To umožňuje větší prostor pro řešení s větší kapacitou baterií pro zařízení. Poptávka po IPD prudce roste v souladu s trendem, uvedly zdroje.

Zpráva neuvádí, kdy konkrétně budou tyto nové menší čipy debutovat. Poznamenává ale, že Apple schválil proces 6. generace TSMC pro masovou produkci IPD pro nové iPhony a iPady.

iPhone 13 s větší baterií

Údajné kapacity baterií nadcházející řady iPhone 13, které unikly začátkem tohoto roku, signalizovaly, že nadcházející iPhony budou vybaveny většími bateriemi. Schémata, která byla dříve viděla, také odhalila, že nové iPhony budou tlustší a uvolní místo pro větší baterie.

Ačkoli v dnešní zprávě není uvedeno, zda se nové čipy objeví už v letošních iPhonech, vypadá to nadějně. Nové čipy IPD spolu s nárůstem tloušťky poskytují společnosti Apple svobodu zvětšovat velikost baterie, díky volnému vnitřnímu prostoru. Říká se, že nové větší baterie budou dobře využívány díky pokročilejším displejům v nadcházejících špičkových iPhonech.

Zdroj: Macrumors